Sales Team Leader - Sverige

20.8.2018

Sales Team Leader, Sverige

Till en ledande aktör med fokus på Finsk design och kvalitet

Som Sales Team Leader för Stala Oy ansvarar du för alla säljinsatser samt resultatet för hela den Svenska regionen. Du kommer att leda två medarbetare (Area Sales Managers) samt ha eget försäljningsansvar. Stala Oy har funnits i Sverige sedan år 2000 och back-office, produktion och logistik finns i Lahtis, Finland.

Stort fokus kommer att ligga på att bearbeta kunder inom segmenten köksproducenter / återförsäljare samt DIY / hårdvaruaffärer. I positionen arbetar du från hemmakontor och leder på distans. Du rapporterar till Sales and Marketing Director i Finland, som du också samarbetar tätt ihop med.

I rollen kommer du både att bearbeta nya kunder samt utveckla befintliga konton då kundbasen i Sverige vuxit stort under de senaste åren.
 

Arbetsuppgifter innefattar b.la:

  • Influera designers, beslutsfattare och bänkskivstillverkare att använda Stalas produkter i sina sortiment och interiörbeslut.
  • Fastställande av nyckelkunder, lämplig försäljningspraxis och villkor för att nå lönsam försäljningstillväxt
  • Säkerställa försäljningseffektivitet gällande kvalitet och volym
  • Agera stöd till Stalas Category Management
  • Agera stöd i olika uppgifter relaterade till försäljning i Sverige / Norden avseende operativa administrativa uppgifter.
  • Rapportering och dokumentation till ledningen


Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet av uppsökande B2B-försäljning. Stalas kunder består av köks- och VVS-butiker, VVS-grossister, kökstillverkare, byggvaruhandel, konsulter och arkitekter. Har du erfarenhet från dessa branscher, anser vi det som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att leda ett mindre säljteam men vi söker snarare än operativ och driven säljare än en traditionell säljchef.

Du har tidigare erfarenhet av att arbeta från hemmakontor och en positiv inställning till digitala hjälpmedel. Förmodligen är du placerad i Stockholms- , Göteborgs-, eller Jönköpingsregionen men du gillar att spendera merparten av din arbetstid på resande fot i hela landet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, andra skandinaviska språk anses som meriterande.

Vi erbjuder dig en stimulerande position i ett ledande företag i stark tillväxt. Du får arbeta i ett stabilt familjeföretag med högkvalitativa produkter av finsk design. Är du en driven säljare så kan detta även vara din chansen att ta dig an ditt första ledaruppdrag.

Låter det intressant?
Då är du varmt välkommen med din ansökan via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13241). Vi gör löpande urval och ber dig därför ansöka så snart som möjligt men senast den 3:e september 2018.

Eventuella frågor besvaras av Adam Bergström,
adam.bergstrom@mercuriurval.com
alt. tel. 0709 28 29 87.

Stala Oy är ett finskägt familjeföretag med djupa rötter i finskt hantverk, fungerande design och känsla för kvalitet


Stala Oy är ett finskägt familjeföretag med djupa rötter i finskt hantverk, fungerande design och känsla för kvalitet. Stala etablerads redan 1972 för att besvara ett enkelt behov – diskbänken – och har genom årens lopp vuxit till en affärsverksamhet, som bygger på toppdesign i alla led. Smidighet i vardagen, individuella lösningar samt hållbara och säkra material utgör hörnstenar i Stalas verksamhet. Till produkturvalet hör diskbänkar, hoar, källsorteringsvagnar och brevlådor.

Verksamheten är växande och i dagsläget det finns försäljning till drygt tio länder. Stala växer och finnsför närvarande  i över 10 länder deras fabrik ligger i Lahtis, Finland och försäljningsenheten är placerad i Sverige. Stala Oy omsatte under 2017 över 111 miljoner SEK.