Elegans när den är som renast


Vad blir resultatet när förstklassig finsk design möter kompromisslös funktion i sin renaste form? Svaret är en kvartshård, modern och ny typ av designdiskho, utvecklad för de mest krävande bland hemmakockar. Diskhon är framtagen i samarbete med den kända, finländska designbyrån Pentagon Design.

- I formgivningen ville vi utnyttja kompositmaterialets höga kvalitet, funktionalitet och inneboende estetik. Resultatet blev en helt ny design som ger konsumenten möjlighet att välja en utseendemässigt långlivad, funktionellt genomtänkt och kvalitetsmässigt högtstående produkt till sitt kök, säger utvecklingschefen Sauli Suominen på Pentagon Design.

Komposithon CEG-50B är en riktig blickmagnet som tål att betraktas även efter flitigt bruk. Dess trendiga svarta färg i kombination med den användarvänliga utformningen gör den till det renaste och mest eleganta valet till ett modernt kök. Den rymliga storleken medger diskning av skrymmande köksredskap såsom ugnsplåtar utan onödigt stänk.


Diskhons innovativa bottenform underlättar renhållningen


CEG-50B har en unik bottenlösning, vars främsta kännetecken är den specialbehandlade silplattan. Den ovanligt stora silplattan samlar upp skräp i botten av hon och är lätt att rengöra tack vare sitt silikonhandtag. Silplattan är elegant svart på ytan och behandlad med ett smutsavvisande specialöverdrag. Om silplattan lyfts bort, får exempelvis besticken smidigt plats i fördjupningen runt bottenventilen. I den rymliga hon finns samtidigt gott om plats för att diska t ex en stekpanna eller ugnsplåt, något som också tagits hänsyn till vid planeringen,

- I den nya komposithon möts Stalas viktigaste värdeord, nämligen design, kvalitet och funktionalitet, i sin allra renaste form, konstaterar Stalas sortimentchef Jari Peltonen.  

För att ytterligare underlätta diskningen har diskhon försetts med en driftsäker pop up-ventil. Proppen aktiveras med en enkel knapptryckning när diskhon ska fyllas med vatten. När diskhon ska tömmas igen efter diskningen, öppnas bottenventilen med en knapptryckning utan att händerna behöver stickas ner i botten av hon. Den sirliga, förkromade bottenventilen och den praktiska tryckknappen ger diskhon en renlinjig och elegant finish.


All set – världens bästa köksredskap


Eleganta och praktiska STALA*Set är pricken över i för ditt funktionella kök. ”Setet” består av två matlagninstillbehör, som utvecklats utifrån önskemål från finländska konsumenter. Drygt 300 entusiastiska hemmakockar svarade på enkät om köksredskap och världens bästa redskapsset har utvecklats utifrån deras behov och önskemål.

Jari Peltonen och Sauli Suomela berättar om utvecklingsarbetet med redskapen:
- Vi genomförde en bred kartläggning bland både konsumenter och professionella och genom utvecklingsarbetet föddes ett tvådelat set, som löser de mest centrala arbetsmomenten i matlagningen. Långlivade, hållbara material och ett genomtänkt formspråk borgar för en funktionellt pålitlig lösning. Vid formgivningen tog vi dessutom hänsyn till att produkterna utgör en del av köksinredningen och att de utan bekymmer skulle kunna lämnas framme.

Det rejält tilltagna durkslaget SET-1 är som klippt och skuren för att skölja grönsakerna i. Dess fjädrande silikon och praktiska handtag gör att du alltid kan hälla ut ditt kokvatten tryggt och enkelt. Durkslaget passar perfekt i bottenfördjupningen på diskhon CEG-50B, vilket gör att du enkelt kan stjälpa ut kokvattnet från riset eller pastan direkt i botten av hon. Durkslaget går naturligtvis att använda med vilken diskho som helst, eftersom dess bottenutformning hygieniskt separerar innehållet från diskhons botten samtidigt som vattnet obehindrat kan rinna ut ur kärlet.

Skärbrädan SET-2 av massivt trä har en glidfri botten som fiffigt underlättar allt hackande och skärande. Skärbrädan kan även placeras ovanpå diskhon. Dimensionerna har anpassats så att diskhons storlek inte begränsar skärbrädans användbarhet. De ergonomiska avfasningarna längs skärbrädans långsidor gör det enkelt att förflytta den mellan arbetsbänken och diskhon, alltefter behov. Den rejält tilltagna skärbrädan i massivt trä passar till ett stort antal olika diskhoar och fungerar även utmärkt som serveringsfat.


Prova på matlagningsglädjen du med!

Stala på sociala media

#stainlessforlife