Bomässan i Seinäjoki 2016

Bomässan arrangeras i år på Pruukinranta i staden Seinäjoki. Stala var med på pressvisningen av mässområdet den 10/5. Vi besökte sammanlagt 25 bostäder inom området och kastade ett särskilt öga på köksinredningslösningarna och inredningstrenderna. Vårt huvudfokus låg givetvis på området kring kranen i både köket och tvättstugan, samt på valet av ho.

Stala svart kompositho CEG51-57B

Även i år visade mässbostädernas kök tydligt hur populära de stora komposithoarna blivit. De vanligast förekommande färgerna utgjordes av välbekant svart och grått, i kombination med bänkskivor i samma nyans. Flera av konstruktörerna hade valt bänkskivor av sten, oftast med planlimmad kompositho. Stalas svarta kompositho CEG51-57B var elegant framme i flera av objekten.

Svart diskho i granit Stala CEG51-57BF

Även rostfria hoar förekom allmänt i mässområdets kök. En stor och rymlig ho i rostfritt var ett populärt val i flera av köken. Konstruktörerna värdesatte bekvämlighet, lättskötthet och ett modernt formspråk. Runt de stora hoarna i rostfritt användes bänkskivor av både sten och laminat. Färgerna drog ofta åt det välbekant svarta, gråa eller vita hållet. Ur Stalas sortiment syntes hoar från både Desire- och Neo-serierna.

Stala rostfri diskho Desire GS-52 undermonterad

I tvättstugan var rostfritt stål det överlägset mest förekommande homaterialet, det absolut mest funktionella och säkra alternativet för klädvårdsutrymmen. Formspråket på hoarna varierade från rund till fyrkantig, till skillnad från i köken. Flera av mässkonstruktörerna hade valt djupa hoar i kompaktstorlekar, som gör det enkelt att rengöra bl a städutrustningen och mindre omgångar tvätt. Den snyggaste hon när det gäller tvättstugorna återfanns i utställningsobjekt 7, där vår slitvarg P50-60 tronade i mitten av ett praktiskt utformat blandarområde. Ur Stalas sortiment synter även bl a Combo-hoar med monoedge och hoar ur Jazz-serien.

Stala diskho Neo N50-91R

Jag uppmanar också alla mässbesökare att tänka noga över valet av ho till köket och tvättstugan. Här tillbringar vi en hel del tid, särskilt vid kökshon, så den bör vara tillräckligt rymlig och absolut funktionell för att vardagen ska löpa smidigt. I små kök är hoarnas tilläggsutrustning en oersättlig hjälp som höjer funktionaliteten kring blandarområdet. Vi på Stala vill göra vardagen bättre enligt vårt motto - Solutions for everyday life!

Juhana Welling
Key Account Manager

Juhana Welling

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife