Stalas designpriser och utmärkelser

Red Dot Award: Product Design 2023 – StalaTex

Stala har fått en utmärkelse inom priskategorin Red Dot Award: Product Design 2023 för sina kollektioner av mönstrat, rostfritt stål – Trace av Gert Wingårdh och Grid av Matti Klenell. Den internationella juryn beviljar denna eftertraktade kvalitetsstämpel endast till produkter som uppvisar en enastående hög kvalitet på designen.

Green Good Design-priset 2021 – StalaTex

Stala belönades med Green GOOD DESIGN-priset 2021 för sina StalaTex-ytor i rostfritt. Det europeiska centret för arkitektkonst och urbana studier samt Chicago Athenaeum: Museet för arkitektur och design har delat ut priset Green GOOD DESIGN 2021 till StalaTex. Utmärkelsen är ett av de mest välrenommerade designpriserna i världen. 

Good Design-priset 2014 – Stalas brevlåda PL-2

Det europeiska centret för arkitektkonst och urbana studier samt Chicago Athenaeum: Museet för arkitektur och design har delat ut priset GOOD DESIGN® 2014 till Stalas brevlåda PL-2. Utmärkelsen är ett av de mest välrenommerade designpriserna i världen. 

Design From Finland – Stala

Ursprungsmärkningen Design from Finland delas ut till äkta finsk design och tar avstamp i det immateriella arbetets betydelse för framgång och arbetstillfällen i Finland. Märkningen anger att produkten eller tjänsten är designad i Finland och att företaget har investerat i design.

Nyckelflaggan – Stala Seven

Förbundet för Finländsk Arbete har tilldelat företaget Stala i Lahtis rätten att använda nyckelflaggan på sina Seven-diskbänkar och stänkpaneler som ett erkännande för att produkterna är finsktillverkade. I produktfamiljen ingår måttillverkade, rostfria diskbänkar och stänkpaneler.

Stalas designfilosofi

Vår drivande designfilosofi bygger på skönheten hos den fogfria funktionaliteten: att kombinera användarbaserad design och enkelhet med vårt distinkta varumärke Stala för att skapa produkter som är välkända för sin karakteristiska precision.

Precision är mycket mer än bara teknisk kvalitet. Det är att uppfylla verkliga behov på ett korrekt och ansvarsfullt sätt – att skapa kvalitetsupplevelser med funktionell design.

Stalas designfilosofi – dess olika sidor

Användarorientering

Vårt designeransvar ligger i att skapa hållbara, användbara, säkra och funktionella produkter, som blir en verklig del av våra liv. Det är därför vi finns.

Enkelhet

Vi tror på vacker, ren funktionalitet i enlighet med den skandinaviska formgivningstraditionen. Vi tror på bekvämlighet, ett praktiskt utnyttjande av utrymmet och på att undvika plottrighet i våra kreationer.

Varumärke

Vi försöker vara oss själva och inte följa någon annan. Vi lovar att vara konsistenta och kvalitetsmedvetna. Vi gillar äkthet i estetiken och lägger ett värde bakom våra produkter.

Precision

För oss är precision mycket mer än bara teknisk kvalitet. Det är att uppfylla verkliga behov på ett korrekt och ansvarsfullt sätt och att använda funktionell design för att skapa kvalitetsupplevelser hos användaren. Vi uppmärksammar varje detalj, eftersom vi tror att det hjälper till att göra våra produkter ännu mera funktionella, användbara och hållbara. Genom att utveckla vår teknik strävar vi efter att skapa uppfinningsrika och moderna lösningar med våra produkter. Skandinavisk precision är vår passion och vårt löfte.

Vad betyder hållbar design för oss på Stala?

Säkerhet

Säkerhet är något som vi på Stala tar allvarligt på. Vi lägger ned mycket omsorg på att våra produkter ska vara säkra under hela deras livscykel.

Effektivitet

En effektiv produktion och materialanvändning är nyckelfaktorer i varje Staladesign. Vi utvecklar ständigt våra metoder i syfte att förbruka mindre mängder med resurser under varje steg i produktens livscykel. Stalas specialitet, rostfritt stål, är ett hållbart material som kan återvinnas oändligt många gånger.

Värde

Den bästa typen av hållbarhet är att avstå från det som är onödigt. Att ha god kunskap om våra användare är grundläggande när det gäller att förstå vad som har ett värde och vad som inte har det. Stala tillför värde genom välgenomtänkta, långlivade och funktionella lösningar.

Stalas designmässiga DNA

Vårt designmässiga DNA genomsyrar hela företaget. Användarorienterat designtänkande utgör själva stommen i vår DNA-spiral.

Vårt designspråk går i grova drag ut på att konstruera en lösning utifrån de enklaste möjliga former och att avlägsna allt onödigt.

Grunden vilar på följande tre designprinciper:

Hållbarhet

Våra produkter är inte bara robusta rent fysiskt, utan också visuellt långlivade. Från mönster som motverkar synligheten av repighet till former och material som tål vardagslivets törnar med bravur.

Självsäkerhet

Rostfritt stål är ett modigt och spännande material och i vårt designspråk tar vi fasta på det i självsäkra och kraftiga, rena linjer.

Renhet

Vårt rena och skarpa uttryck följer den skandinaviska minimalismens traditioner och eftersträvar enkel komfort utan onödig plottrighet.

Stalas designmässiga arv

Vår historia vilar på en ständigt pågående utveckling med målet att möta dina växande behov med produkter designade för att hålla länge.

Altaat_heritage.png

Stala på sociala media

#stainlessforlife