StalaTex

Världsprisvinnande StalaTex™ väcker liv i rostfria ytor


Stalas nya, unika material StalaTex™ lyfter kökets bänkskivor, diskbänkar, stänkskydd och väggskivor till en helt ny nivå. StalaTex kombinerar det rostfria stålets oslagbara egenskaper med vackra, inredningsmässiga ytmönster. Ett välkänt och tryggt material träder fram i ett nytt, varmt ljus och bjuder in livet till köket.

Uttalande från Europeiska centret för arkitektkonstdesign och urbana studier samt The Chicago Athenaeum: Arkitektur- och designmuseet belönar StalaTex™ med utmärkelsen Green GOOD DESIGN® 2021, en av de mest erkända designpriserna i världen. Green GOOD DESIGN uppmärksammar och lyfter fram de viktigaste internationella produkterna i världen, som på ett globalt plan visar vägen mot ett utförande som är helt och hållet hållbart och samtidigt kompatibelt med de högsta kraven när det gäller miljövänlighet.

StalaTex™ blir till med hjälp av en modern och miljövänlig laserteknik. Inspirationen till mönstren härrör från naturen och passar utmärkt i nordiska hem. Med sin nya gestaltning är det rostfria stålet inte bara ordentligt slitstarkt. Det drar också till sig nyfikna blickar. I själva verket blir det en riktig blickmagnet.

StalaTex rostfri yta med mönter Vaxkaka
StalaTex som material passar förutom i bänkskivor och diskbänkar även som stänkskydd och täckskivor till köksinredningen. Bilden visar mönstret "Vaxkaka".


Collection Harri Koskinen

Det första StalaTex-sortimentet har formgivits av designern Harri Koskinen. Sortimentet omfattar hela åtta olika mönster, så var och en kan enkelt hitta sin egen favorit. Harri Koskinen beskriver formgivningsprocessen såhär:

”Mera värme och trivsel i hemmet, det är det allt handlar om. Nyfikenheten gentemot nya tekniker tände en gnista och satte igång planeringen. Mönstren hämtar en djupare inspiration från naturen och geometrin och från olika associationer, som går att känna igen i det färdiga sortimentet. Ytorna andas en viss slags intimitet och mänsklighet, när små variationer i handlaget går att urskilja i texturen”, sammanfattar Koskinen.

> Läs Harri Koskinens intervju om designprocessen

Collection Harri Koskinen 8 olika mönster
StalaTex mönster: Lerjord - Fiskben - Löv - Streck -
Vaxkaka - Granris - Fjäll - Isflak


Mönstren i Collection Harri Koskinen har utarbetats för hand och förts över till ytan på det rostfria stålet med hjälp av laserteknik. De varken nöts eller bleknar vid användning och maskerar dessutom både repor och fläckar i ytskiktet.


StalaTex-bänkskivor, stänkskydd och väggpaneler till kök & tvättstuga

StalaTex™ som material finns att få till Seven-seriens diskbänkar och rostfria bänkskivor. StalaTex™ passar utmärkt till kök och tvättstuga. Välj vilket mönster du vill ha och kombinera det med den diskho du helst önskar. StalaTex™ passar också som stänkskydd på väggen mellan bänkskivan och överskåpen eller som täcksida i änden av skåpraden, eller varför inte som golvsockel?

StalaTex bänkskiva med en öppning för häll
StalaTex™ bänkskivan går även att få med spisöppning. Bilden visar mönstret "Lerjord".

Vackra stänkskydd och väggpaneler som matchar din köksstil går nu att måttbeställa

Rostfritt stål är ett trendigt material just nu och dessutom är det 100 procent återvinningsbart. StalaTex-stänkskydd är ett personligt och praktiskt alternativ till traditionella stänkskydd i kakel. Nu har du även möjlighet att matcha din StalaTex-bänkskiva i samma material & mönster.

StalaTex stänkskydd i mönster Fjäll - Collection Harri Koskinen
Stänkskydd kan beställas enligt egna mått och är enkel att montera. En 10 - 15 cm hög väggpanel passar utmärkt även i tvättstugan. Bilden visar mönstret "Fjäll".

StalaTex™ gör att rostfritt stål som material blir mer intressant rent visuellt. Bland de 8 olika mönstrena kan du själv välja vilken som matchar din köksstil. Måttbeställda väggpaneler av rostfritt stål är överlägset mest praktiska i kök och tvättstugor för de skyddar väggar från vattenstänk.

Mellanvägg i mönster Isflak - rostfritt stål

Med måttanpassade StalaTex-stänkskydd och väggpaneler bidrar du lite mer personliget och värme i ditt kök. Dessutom är måttbeställt stänkskydd enkelt att montera ovanpå köksbänken.

Snabb leverans från Stalas fabrik i Lahtis

StalaTex-produkterna tillverkas på vår moderna fabrik i Lahtis och har kort leveranstid. Med vårt nya planeringsprogram Stala Designer planerar du enkelt din egen bänkskiva, diskbänk, väggpanel eller stänkskydd.
Välkommen vackare kök - välkommen livet!

StalaTex-diskbänk med mönster Vaxkaka

Vill du veta mer om StalaTex?
Ta en titt på FAQ där du hittar svar på de vanligaste frågorna kring det nya materialet.


BLOGGINLÄGG kring det nya materialet hittar du här:


Husligheter.se - Diskbänk 2.0
Hemmafixbloggen - Rostfri diskbänk med mönster 
Husligheter.se - Sex frågor till kreatören bakom StalaTex-mönstren

LÄS ÄVEN:

> Tips att rengöra diskbänken

> Tips för hur du väljer och kombinerar StalaTex-mönstren

PROVA VÅRT NYA PLANERINGSPROGRAM >

Stala på sociala media

#stainlessforlife