Stalas BIM-objekt för arkitekter och planerare

GDL-objekt

Stalas hoar, diskbänkar, väggpaneler och brevlådor blandad Alveus hoar finns som GDL-objekt. Med hjälp av vårt lättanvända Stala-objektbibliotek kan du planera in både standardprodukter och måttanpassade produkter i olika slags miljöer.

GDL-objekten är direkt ArchiCad-kompatibla och går att öppna i ArchiCad version 16 eller senare.

Nytt 2024: Stala*ONE hoar!

Ladda ner GDL-objekt 2024 >

Revit-objekt

Stala bänkskivor, mellanvägg och alla diskbänkar, blandad Stala och Alveus diskhoar publiceras som Revit-objekt. Objekten är kompatibla med version 2015 och nyare.

Du kan ladda ner Revit-objektbiblioteket från ProdLib-tjänsten, som är gratis att använda för designers.

NYTT 2024: Stala*ONE hoar!

Gå till ProdLib >

Tekniska data och planeringsunderlag

Dokument och certifikat

CE-märkningen på en produkt innebär att tillverkaren garanterar att produkten uppfyller kraven i de gällande EU-direktiven och att produkten genomgått alla de eventuella kontroller som krävs.

Stalas samtliga hoar är CE-märkta. Produkterna har testats och godkänts enligt de krav som ställs i standarden EN 13310:2015. Överensstämmelsen återges i produktens DoP, som återfinns på fliken Installation och användarmanualer för varje enskild produkt.

Av de internationella ISO-standarderna använder Stala standarderna ISO 9001: 2015 och ISO 14001: 2015.

Svanenmärket beviljas inte för enskilda produkter, men hela byggnader kan svanenmärkas om vissa specifika kriterier uppfylls. Stalas produkter finns listade i Nordens officiella miljömärknings databas över byggprodukter. De kan således användas i Svanenmärkta byggnader.

SundaHus och Byggvarubedömningen är certifikat som används specifikt i Sverige. Deras syfte är att höja produkternas miljövänlighet och tillverkarnas miljöansvar. Du återfinner godkännandena på hemsidan på respektive produkts produktsida.

Tekniska specifikationer och installationsanvisningar

I Technical Data Sheet (TDS) anges måtten för varje produkt på detaljnivå. I samma fil hittar du även öppningsmåtten för ovanpåliggande montering. Filerna, som är i pdf-format, återfinns på varje produkts produktsida under fliken Installation och användarmanualer.

På samma ställe hittar du även installations- och skötselanvisningar samt öppningsmått för bänkproducenter och inredningsmontörer. Alla filer kan laddas ner fritt utan inloggning.

Stalas diskbänkar levereras med utrymmesbesparande vattenlås. I vattenlåstabellen hittar du uppgifter om hur mycket utrymme varje vattenlås behöver.

Design from Finland

Hörnstenarna i Stalas verksamhet är design, funktionalitet och kvalitet. Sedan år 1972 har vi styrts av tanken om toppdesign i allt vi gör. För oss betyder design inte bara hur produkten ser ut, utan även att dess hela livscykel ska vara så funktionell, effektiv och högkvalitativ som möjligt. Så skapas produkter som håller för tidens tand och som ger upphov till glädje varje gång de används. Diskbänken, om något, är vardagsdesign när den är som bäst.

Måttanpassade diskbänkar till standardpris

Vi tillverkar måttanpassade bänkskivor i rostfritt med korta leveranstider. Måttbeställt är standard hos oss – även prismässigt. Prova vårt enkla ritprogram STALA*Designer.

Fabriksbesök

Har du någonsin undrat hur man tillverkar rostfria diskbänkar? Vår nya fabrik ligger i Lahti, Finland, där vi välkomnar våra kunder och arkitekter. Vill du komma på besök, kontakta oss på förhand via mejl: marketing@stala.com eller ring direkt till någon av våra säljarna.

Kvartskomposithoar

Stalas komposithoar förenar snygg design och maximal hållbarhet. Materialet är av hård kvartskomposit som tål värme upp till 250 grader. I vårt sortiment hittar du hoar för alla typer av montering.

Spara tid och kostnader

En bänkskiva som tillverkats efter kundens egna mått spar tid och kostnader vid monteringen, eftersom utfyllnadsbitar och hål för kranen inte behöver sågas upp på plats. Beställaren och montörerna tackar!

Rostfritt stål är ett ekologiskt material

Rostfritt stål är ett ekologiskt och långlivat val till köket. I vår diskbänkstillverkning använder vi returstål från Outokumpu med en återvinningsgrad på över 90 %. En rostfri ho eller diskbänk som är i slutet av sin livscykel räknas inte som avfall, eftersom den kan återvinnas på nytt. Att välja en långlivad produkt är också en miljöhandling!

Rostfritt stål är hygieniskt

Rostfritt är ett hygieniskt material. Det suger inte åt sig smuts och är lätt att hålla rent. Rostfritt stål passar i olika typer av miljöer där hygien och enkelt underhåll utgör urvalskriterier.

Bänkskivor för olika utrymmen

Köket, tvättstugan, garaget eller städskrubben. Alla kräver de en trygg lösning ur vattensynpunkt. En bänkskiva i rostfritt är just en sådan lösning. Stor eller liten saknar betydelse – vi gör skivan precis såsom du vill ha den.

Stala på sociala media

#stainlessforlife