Ett finskt familjeföretag från Lahtis

Vi är ett familjeföretag. En familj och ett företag. För oss betyder det hållbara värderingar, samarbete och att alla drar åt samma håll. Men också framgångssträvan, insiktsfullhet och kompromisslös kvalitetsmedvetenhet av det slag som krävs för att driva ett företag.

Den mjukare sidan av stålet

Kärnan i vårt kunnande ligger i förmågan att kombinera rostfritt stål, finsk design och en förståelse för livet. Under Stalas tidsålder har diskbänken utvidgats till ett rostfritt, multifunktionellt nav i köket, som i sin tur blivit en förlängning av vardagsrummet och en plats, dit även gäster är välkomna.

Och såsom livet i köket förändras, utvecklas även Stala i takt med nya utmaningar och behov. Stala finns till för att vi vill skapa hållbar design som blir en del av det mänskliga livet.

Stala-mallisto-Jari.jpg

50 år av vardagsdesign

Vår historia som formgivare av den finländska vardagen tar sin början på 1970-talet. Reino Rajamäki hade precis köpt tillverkningen av rostfria diskbänkar av Upo, när en intensiv tid av nybyggnation tog vid. Från landet gick flyttlassen in till städerna, där arbetena fanns, och nya bostadsområden växte upp runt stadskärnorna. I köken doftade det av ugnsstekt länkkorv och strömmingslåda, som tillagats på rostfria bänkskivor från Stala.

Vid millennieskiftet skedde en förändring i hemmen i och med de öppna kökens intåg. Kändiskockar från olika matlagningsprogram visade upp sina proffskök, där rostfria bänkytor stod och glänste på ett lockande vis. Rostfritt blev salongsfähigt och Stala den nya tidens fanbärare.

Design from Finland
Idag, liksom i alla tider, styrs vår verksamhet av design, funktionalitet och kvalitet. Detta gäller i såväl produkter och kundrelationer, som i vår egen verksamhet. Från vår fabrik i Lahtis exporterar vi Design from Finland-märkta produkter till mer än tio länder.


Stala-logistiikka-varasto-logistics-warehouse.jpg


Bilder: Kaapo Kamu

Stala på sociala media

#stainlessforlife