Stalas historia tar sin början på 1970-talet när en intensiv tid av nybyggnation tog vid

Ett finskt designföretag från Lahtis

Det är vi som är Stala. För oss betyder det hållbara värderingar, samarbete och att alla drar åt samma håll. Men också framgångssträvan, insiktsfullhet och kompromisslös kvalitetsmedvetenhet av det slag som krävs för att driva ett företag.

Den mjukare sidan av stålet

Kärnan i vårt kunnande ligger i förmågan att kombinera rostfritt stål, finsk design och en förståelse för livet. Under Stalas tidsålder har diskbänken utvidgats till ett rostfritt, multifunktionellt nav i köket, som i sin tur blivit en förlängning av vardagsrummet och en plats, dit även gäster är välkomna.

Och såsom livet i köket förändras, utvecklas även Stala i takt med nya utmaningar och behov. Stala finns till för att vi vill skapa hållbar design som blir en del av det mänskliga livet.

Stala-mallisto-Jari.jpg

50 år av finsk design

Vår historia som formgivare av den finländska vardagen tar sin början på 1970-talet. Reino Rajamäki hade precis köpt tillverkningen av rostfria diskbänkar av Upo, när en intensiv tid av nybyggnation tog vid. Från landet gick flyttlassen in till städerna, där arbetena fanns, och nya bostadsområden växte upp runt stadskärnorna. I köken doftade det av ugnsstekt länkkorv och strömmingslåda, som tillagats på rostfria bänkskivor från Stala.

Vid millennieskiftet skedde en förändring i hemmen i och med de öppna kökens intåg. Kändiskockar från olika matlagningsprogram visade upp sina proffskök, där rostfria bänkytor stod och glänste på ett lockande vis. Rostfritt blev salongsfähigt och Stala den nya tidens fanbärare.

Design from Finland
Idag, liksom i alla tider, styrs vår verksamhet av design, funktionalitet och kvalitet. Detta gäller i såväl produkter och kundrelationer, som i vår egna verksamhet. På vår fabrik i Lahtis tillverkar vi produkter som är märkta med Design from Finland och Nyckelflaggan – inhemska produkter, som vi med stolthet exporterar till flera olika länder.


Stala-logistiikka-varasto-logistics-warehouse.jpg

Skandinavisk precision.
Inget som saknas - inget onödigt. Stala.

 

Bilder: Kaapo Kamu

Stala på sociala media

#stainlessforlife