Det blev just mycket svårare att hålla sig borta från köket

Partnerskapet mellan Stala och Alveus tar ett stort kliv framåt den 1 oktober 2021. Det är dagen då dessa två olika varumärken börjar arbeta ihop och erbjuda sina kunder varandras produkter.

Alveus_uutinen_600x360px.jpg

I mer än ett halvt sekel har både Stala och Alveus levererat diskbänkar och tillbehör av toppkvalitet. Stala har fokuserat på skandinavisk design och funktionalitet medan Alveus excellerat i självförverkligande och skönhet med en medelhavsmässig prägel.

“Båda varumärkena är starka för sig men vi står mycket starkare tillsammans”, säger Stalas vd Pasi Härkönen. ”Tillsammans har vi över 100 års erfarenhet av att utveckla de bästa lösningarna. De människor som använder våra produkter är alltid i centrum för allt vi gör. Nu kommer vi kunna serva dem ännu bättre och erbjuda dem en ännu större mängd lösningar.”

Ett bredare produktsortiment

Samarbetet mellan Stala och Alveus utgör den naturliga fortsättningen på det partnerskap som inleddes för ett år sedan. Ägaren till varumärket Alveus, Kovinoplastika Lož Group, förvärvade Stala i september 2020. Det blev den perfekta kombinationen, eftersom de två varumärkena är likartade men har olika designfilosofier och kärnmarknader.

“Nu kommer våra kunder att ha ett bredare sortiment och nya material att välja mellan”, säger Härkönen. ”Stala är till exempel ledande inom rostfritt stål medan Alveus erbjuder olika material i enastående färger. Om du är i färd med att renovera köket kan du designa ditt nya kök så att varje del får sin unika betydelse och funktion. Det kommer självklart att se helt fantastiskt ut, varje gång.”

Stala är specialiserade på rostfria bänkskivor, diskbänkar, stänkpaneler och brevlådor. De har också utvecklat StalaTex, där det rostfria stålet i bänkskivor och stänkpaneler förses med en mönstrad yta. Alveus är berömt för sina diskbänkar, köksblandare och tillbehör. De använder både rostfritt stål och nya, innovativa material, såsom härdat glas och kompositer. I Alveus Monarch-kollektion används en ytbehandling som ger det rostfria stålet en färgton av guld, koppar, antracit eller brons.

Bättre service

Partnerskapet mellan Alveus och Stala kommer resultera i mer än bara ett större sortiment. Båda varumärkena fokuserar på hållbarhet i sin verksamhet. Genom att dela de bästa tillvägagångssätten med varandra kan båda varumärkena fortsätta att förbättra hållbarheten ytterligare. Kunder bör också få bättre och snabbare service.

“Det är utgångspunkten för vår framtid”, säger Härkönen. ”Genom att kombinera det viktigaste hos båda varumärkena blir vi starkare tillsammans. Genom att erbjuda de bästa produkterna och den bästa servicen hoppas vi bli ett av de tre största varumärkena i Europa.”

För mera information om hur din köksupplevelse kan förbättras genom Stalas och Alveus förenade styrkor, besök www.stala.se.

 

Om Stala

Stala Oy är ett finskt designföretag som formger, tillverkar och marknadsför innovativa lösningar för funktionella hem. Vår kärnkompetens ligger i att kombinera rostfritt stål, finsk design och funktionalitet. På vår fabrik i Lahtis tillverkar vi produkter märkta med Nyckelflaggan och Design from Finland. De mönstrade, rostfria StalaTex™-ytorna har belönats med det internationellt erkända priset Green GOOD DESIGN 2021 Award. Från och med september 2020 ingår Stala i Kovinoplastika Lož Group. www.stala.se

Om Alveus

Alla produkter med varumärket Alveus är designade för både moderna och klassiska kök. De tillverkas av material av högsta kvalitet och senaste snitt och är lätta och miljövänliga att underhålla. Sortimentet är extremt brett och mångsidigt och olika färger och material ger dig full frihet att uttrycka dig själv, ge köket din egen signatur och verkligen göra det till ditt eget.

Uppfinningsrikedomen, materialen, tillverkningskvaliteten och den ständiga jakten efter nya lösningar som kan öka bekvämligheten och funktionaliteten hos våra produkter är något vi aldrig kompromissar med. Det är därför som Alveus diskbänkar rankas bland de högsta när det gäller moderna designlösningar och håller en kvalitet som på många vis överglänser liknande produkter.

Diskbänkar, blandare och andra Alveus-produkter finns tillgängliga på de flesta större marknader i Europa. https://alveus.si/en

Läs mer:

> Stronger together

 

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife