Nya vattenlås till Stalas diskhoar och diskbänkar

Finskutvecklade vattenlåset Smartloc underlättar installationen

Vi har tagit in de nya Smartloc-vattenlåsen i vår produktion. Den finländska tillverkaren Prevex vattenlås är, precis som namnet antyder, riktigt smarta. De är extra installatörs- och användarvänliga tack vare sina nya egenskaper.

Vattenlåsen byts successivt ut mot de nya Smartloc-modellerna i takt med kundleveranserna från vårt lager. De flesta av våra produkter skeppas redan nu ut med de nya vattenlåsen. Ändringen berör Stalas samtliga hoar och diskbänkar utom Tailor-Made-produkterna.

Stala-vesilukko-vattenlas-siphon-VK1-1-web.jpg
Nya vattenlåset Smartloc för en ho med korgbottenventil
(Stalas produktkod VK1-1)

Snabbare installation

Eftersom vattenlåset redan är ihopmonterat går installationen av Smartloc-vattenlåsen i hoar och diskbänkar extra smidigt. Det lilla gröna verktyget, som levereras tillsammans med vattenlåsen, underlättar installationen och har en egen plats reserverad åt sig intill låset. Här kan verktyget förvaras för framtida rensningsändamål.

Smartloc tar ännu mindre plats i diskbänksskåpet, eftersom vattenlåset kan installeras intill skåpets bakre vägg och även kan fästas i denna med hjälp av den medföljande skruven. Nu blir det dessutom möjligt att koppla ihop flera vattenlås, ifall samma bänkskiva innehåller flera diskhoar.


Rengöringen av vattenlåset blir enklare

När en diskho används samlas så småningom organisk smuts i vattenlåset. Smartloc är utvecklad för att vara ännu mer användarvänlig, eftersom dess bräddavlopp rinner lättare än tidigare. Röret har dessutom utformats så att det samlar så lite smuts som möjligt. Själva låsdelen är lätt att rengöra tack vare det medföljande verktyget.

Stala-Smartloc-ylivuoto-uutinen.jpg
Det släta röret till bräddavloppet gör att vattnet rinner lättare. Röret är dessutom enklare att hålla rent.

Installations- och rengöringsanvisningar på video

Se installationsanvisningarna för nya Smartloc och funktionsprincipen för det nya vattenlåset i vår YouTube-video!

Vattenlåsets underhålls- och rengöringsanvisningar är en god hjälp när du behöver rengöra ett smutsigt och igensatt vattenlås.

Se även vattenlåsets måttspecifikationer för diskbänksskåp. I tabellen kan du se vilket utrymme som vattenlåset kräver av varje ho- och diskbänksmodell. Du har nytta av specifikationen särskilt om det är ont om utrymme och vill installera till exempel en viss typ av avfallsvagn inuti skåpet.

Kontakta vår tekniska support vid behov.

Du kan även vara intresserad av:
3 tips för hur man rengör en rostfri diskbänk
Diskhon har betydelse - så väljer man rätt köksho

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife