Gert Wingårdhs tankar blir mönster i Stalas nya kollektion

Tillsammans med arkitekten Gert Wingårdh lanserar Stala mönsterkollektionen Trace, vars mönster inspirerades av den kreativa process som sker när tankarna övergår till streck på ett papper. Gerts designkollektion ingår i Stalas sortiment av rostfritt stål och innefattar sju mönster. Kollektionen Trace lanseras av Stala tillsammans med Matti Klenells kollektion Grid.

Lanseeraus_uutisen_kuvat3.jpg

Som verksam arkitekt i över fyrtio år har handen och pennan varit Gert Wingårdhs primära verktyg för att kunna visualisera sina tankar och idéer. Med Trace utforskar Gert den kreativa processens innersta väsen; det ögonblick när tanke blir till streck. Med en arsenal av pennor, bläck och penslar låter Gert Wingårdh streck och stänk flöda i olika riktning och densitet. Resultatet är sju mönster, lättast beskrivna som handritade tankebanor. Trace är lite av en portal rakt in i arkitekten Gert Wingårdhs hjärna. 

Gert Wingårdhs kollektion Trace lanseras den 5 maj 2022 tillsammans med kollektionen Grid, formgiven av Matti Klenell. Sedan tidigare ingår även en mönsterkollektion designad av Harri Koskinen i StalaTex. I Stalas varumärke StalaTex ingår lasermönstrat rostfritt stål som består av hållbara produkter av hög kvalitet, designade för att hålla livet ut. Mönstret är slittåligt för att klara daglig användning och gör samtidigt repor och smuts på ytorna mindre framträdande.

StalaTex finns tillgängligt för bänkskivor, väggpaneler samt stänkskyddspaneler. De mönstrade, rostfria stålkollektionerna av Gert Wingårdh och Matti Klenell kan köpas från Stalas återförsäljarnätverk i Sverige samt i Stalas webbshop, från den 5 maj 2022.

Lanseeraus_uutisen_kuvat_SE2.jpg

Om Gert Wingårdh
Gert Wingårdh har varit verksam som arkitekt i över 40 år. År 1977 grundade han Wingårdh arkitektkontor som under årens gång har kommit att bli ett av Sveriges mest framstående. Kvaliteten på kontorets stora produktion har genererat många priser och utmärkelser såväl i Sverige som internationellt. Gert Wingårdh är idag den ende arkitekt som har belönats med det prestigefyllda Kasper Salin-priset fem gånger. Flygledartornet på Arlanda, Universeum i Göteborg och de svenska ambassaderna i Berlin och Washington är några av de byggnader som bär hans signum. År 1999 utsågs han till hedersdoktor vid Chalmers universitet. Han medverkar även som arkitekturexpert i Sveriges Televisions succéprogram Husdrömmar.

Om Stala
Stala Oy är ett skandinaviskt designföretag som formger, tillverkar och marknadsför innovativa lösningar för funktionella hem. Vår kärnkompetens ligger i att kombinera rostfritt stål, skandinavisk design och funktionalitet. På vår fabrik i Lahtis tillverkar vi produkter märkta med Nyckelflaggan och Design from Finland. De mönstrade, rostfria StalaTex™-ytorna har belönats med det internationellt erkända priset Green GOOD DESIGN 2021 Award. Från och med september 2020 ingår Stala i Kovinoplastika Lož Group.
www.stala.se

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife