Nytt stålblänkande kök efter stambytet

I det nyss färdigställda köket i Tammerfors blänker det av rostfritt. Det man först lägger märke till är de mönstrade rostfria bänkskivorna och stänkpanelerna, som fortsätter upp på fyra olika väggytor och skapar ljusreflektioner som ger köket en känsla av lyxighet. Efter en suck av förtjusning träder detaljerna i köket fram och skapar ett genomarbetat helhetsintryck.  

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_01.jpgLjusreflekterande rostfria ytor inger en känsla av lyx.

Köket ingår i en stambytesfastighet och har designats av Keittiömaailma Kaleva i samarbete med Consti Oy. Planeringen utgick från kundens önskemål om mörka skåpluckor, vitvaror i rostfritt, lättskötta bänkskivor och återanvändning av de befintliga knopparna, berättar Anne Hakala från Keittiömaailma. I Keittiömaailma Kalevas butik blev Sanna förtjust i den StalaTex-mönstrade bänkskivan och därmed kom hennes kök att utformas efter av Harri Koskinens mönster Lerjord. För kunden var ett lättskött kök ytterst viktigt, varför samma rostfria beklädnad även fick täcka väggen mellan bänkskivan och överskåpen.

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_02.jpgDet omsorgsfullt designade köket syns även från vardagsrummet.

Stänkpaneler som fångar blicken

Strävan efter lättskötthet ledde alltså till att även väggutrymmet mellan skåpen kläddes i mönstrat rostfritt, vilket upplevs som en glansighet i det färdiga köket. Stålet, som omger luftkanalen på fyra väggytor, skapar dämpade ljusreflektioner från flera håll och gör att köket uppfattas som både lyxigt och större än det är.

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_välitila.jpg
Mönstret Lerjord fortsätter från den rostfria diskbänken upp i stänkpanelerna på fyra olika väggytor.

Hakala berättar att väggarna i det gamla huset fick jämnas till och att man fick vara mycket noga med måtten, men slutresultatet och Panel-stänkpanelerna är en fröjd för ögat. Valen är lyckade och lägenhetsinnehavaren Sanna är mycket nöjd. Utrymmet mellan skåpen blivit en riktig blickmagnet!

Återanvända knoppar

För kunden var det viktigt att knopparna i det gamla köket skulle återanvändas i det nya. Det går lätt att förstå när man ser den eleganta helheten, där knopparna passar in perfekt. Sanna ville också att köket skulle ha mörka skåpluckor, vilka hittades i Keittiömaailmas Novartin-sortiment. Det går inte ens att föreställa sig att inte knopparna valts till just den här kombinationen.

Mönstrade bänkskivor underlättar vardagen

Sannas kök fick mönstrade bänkskivor i rostfritt som ett komplement till de rostfria vitvarorna. Vid kökskranen installerades en Seven-diskbänk och längs väggen intill en rostfri bänkskiva med spisöppning ur samma serie. Rostfritt som material håller för evigt och mönstringen ger det ett modernt utseende samtidigt som det döljer lättare spår och avtryck. Detta kök är skapat för att vara lättskött och hålla länge. Åh, så härligt elegant det är!

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_03.jpgMönstrade rostfria ytor gör köket funktionellt och elegant.

Köksprojektet ur planerarens synvinkel

Se mer om detta köksprojekt i ett videoklipp, där köksplanerare Anne Hakala berättar om planeringens utgångspunkt, genomförande och slutresultat.

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_04.jpgAnne Hakala från Keittiömaailma berättar i ett videoklipp om sin planering av köket i stambyteshuset.

 

Läs mer:

> StalaTex – Stainless for Life

> Panel – stänkpaneler som tål stänk

> Stala Seven-bänkskivor för kök och tvättstuga

> Keittiömaailma – hjälp med köksplaneringen

> Consti – fastighetsteknik för små och stora behov

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife