Pasi Härkönen blir ny vd på Stala

Pasi Härkönen tillträder som vd för Stala Oy från och med 1/10 2021. Härkönen har lång erfarenhet av att arbeta inom företaget, senast som fabrikschef. Nuvarande vd Pasi Kallio lämnar företaget på eget initiativ.

Pasi Härkönen aloittaa Stala Oyn toimitusjohtajana 1.10.2021. Pasi Kallio jättää yrityksen luottavaisena hyviin käsiin.jpg
Pasi Härkönen (till vänster) tillträder som vd för Stala Oy 1/10 2021. Pasi Kallio (till höger) överlämnar tillitsfullt företaget i goda händer.

Stala har under de senaste åren vidareutvecklat sitt sortiment och skapat flera innovativa lösningar inom området heminredning. Företaget har en mycket stark position på den nordiska marknaden och är marknadsledande i hemlandet Finland. Störst tillväxtpotential har Stala framför allt på den internationella marknaden. Stalas verksamhet har alltid styrts av design, funktionalitet och kvalitet, vilket visar sig i produkterna, kundrelationerna och i den egna verksamheten. På fabriken i Lahtis sker den ansvarsfulla tillverkningen av Design from Finland- och Nyckelflagganmärkta produkter. Tidigare under det gångna året tilldelades Stala det internationellt erkända Green GOOD DESIGN 2021-priset för sina StalaTex™-mönstrade rostfria stålytor.

Härkönen blir en välkänd vd på Stala

Pasi Härkönen är fabrikschef på Stala och har arbetat i verksamheten sedan slutet av 90-talet. Härkönen har innehaft flera olika positioner inom företaget och ansvarat för teknik- och produktionsutvecklingen i över tio års tid.

- För mig är det en stor ära att ta emot uppdraget som vd på Stala. Stala har varit en del av mig och mitt liv under flera årtionden, så företaget är som mitt andra hem. Jag har fått växa i min yrkesroll i takt med att Stala utvecklats och därför är det fantastiskt att nu få ta över som vd. Vår engagerade och kunniga personal är utan tvekan vår viktigaste framgångsfaktor och det är med stolthet som vi fortsätter tillväxtsagan tillsammans med vårt grymma team. Jag ser Stala som en familj, inte bara ett företag. Hållbar utveckling har varit en av våra bärande värderingar under flera decennier och på den vägen ska vi fortsätta även framdeles, säger Stalas blivande vd Pasi Härkönen.

Stalas nuvarande vd Pasi Kallio lämnar företaget på eget initiativ den 30/9 2021.

- I drygt åtta år har jag varit med och lotsat Stalas affärsmässiga utveckling och kan konstatera att vi nått nya rekordsiffror när det gäller igenkänning, kundnöjdhet, lönsamhet och försäljning över lag. Detta vid sidan av flera andra rekord. Försäljningen uppvisar just nu en tvåsiffrig ökning och jag upplever att jag slutfört mitt uppdrag hos Stala och att jag gärna nu låter andra ta över ansvaret och fortsätta Stalas framgångssaga. Det är med tillitsfullt sinne ja lämnar Stala i goda händer, kommenterar Stalas nuvarande vd Pasi Kallio.

Ytterligare information

Pasi Kallio, vd t.o.m. 2021-09-30, Stala Oy, tel. +358 44 750 8444, pasi.kallio@stala.com

Pasi Härkönen, vd fr.o.m. 2021-10-01, Stala Oy, tel. +358 40 093 4119, pasi.harkonen@stala.com

Anne Kanervo, marknadsföringschef, Stala Oy, tel. +358 40 652 6165, anne.kanervo@stala.com

 

Stala Oy är ett finskt designföretag som planerar, tillverkar och marknadsför innovativa lösningar för funktionella hem. Vå kärnkompetens ligger i att kombinera rostfritt stål med finsk design och praktisk användarvänlighet. På vår fabrik i Lahtis tillverkar vi produkter märkta med Nyckelflaggan och Design from Finland. Våra StalaTex™-mönstrade rostfria stålytor har tilldelats det internationellt välrenommerade Green GOOD DESIGN 2021-priset. Stala ingår sedan september 2020 i Kovinoplastika Lož Group. www.stala.se

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife