Snickaren byggde ett lyxigt kök åt sig själv och valde en bänkskiva i StalaTex

Product_feel_K_Seven_StalaTex_Clay_Kartore_21.jpg

Har du någonsin funderat över vilken typ av kök en snickare skulle bygga åt sig själv? Vi hade nöjet att få se Keittiöveistämös kökssnickare Tero Karjalainens egna kök, som han valt att utrusta med en rostfri StalaTex-bänkskiva i lerjordsmönster och integrerad spishäll. Köket är genomgående stilfullt, modernt och elegant med sin 20 mm tjocka, rostfria StalaTex-bänkskiva. I detta kök har StalaTex-diskbänken fogats samman med en tunn (4 mm) Dekton-bänkskiva, som även används som stänkpanel. Dekton-skivan sitter monterad ovanpå en bänkskiva i trä, och tillsammans med den rostfria bänkskivan bildar de en ytterst modern och praktisk helhet.

Product_Feel_K_Seven_StalaTex_Kartore_24.jpg
StalaTex-diskbänken bildar en högst naturlig övergång mot Dekton-skivan. Den upphöjda kanten ökar i sin tur vattensäkerheten.

Familjen Karjalainens tidigare kök var byggt 1998, så en modernisering var definitivt på tiden. Det gamla köket hade golvspis och traditionell diskbänk. Förvaringsutrymmet var begränsat och köksredskap och tillbehör fick inte riktigt plats någonstans. Som expert inom branschen hade Tero en tydlig bild av hur köket skulle se ut, både utseendemässigt och funktionellt. Köket skulle framför allt fungera.

I och med ombyggnaden av köket ökade förvaringsutrymmet med cirka 30 % tack vare nya förvaringslösningar. Överskåpen är djupare och lådorna rymligare. Inuti lådorna finns dessutom insatslådor, där man kan förvara sånt som används lite mer sällan. I sitt eget kök har snickaren också testat olika praktiska lösningar som han ännu inte förverkligat i sina kunders kök. I hans måttbeställda kök är stommarna högre än normalt, mera utrymme har skapats genom olika lösningar med luckorna och lådfronterna och bänkskivan är lite djupare än vad traditionen påbjuder.

Product_feel_K_Seven_StalaTex_Clay_Kartore_8.jpg

Den finsktillverkade diskbänken från Stala var ett absolut krav för familjen Karjalainen. Som branschproffs erbjuder Tero gärna Stalas produkter, eftersom de går att måttbeställa med precis de rätta måtten samtidigt som diskhon går att placera precis där man vill ha den. Han gynnar gärna det inhemska och samarbetet med Stala fungerar utmärkt. Produkterna är bra, håller hög kvalitet och ser stiliga ut. Planeringsprogrammet Designer är enkelt att använda och produkterna lätta att planera.

Product_feel_K_Seven_StalaTex_Clay_Kartore_11.jpg

Teros fru Anette hade tidigare besökt Stalas fabrik i Lahtis och blivit imponerad av diskbänkstillverkningen. Anette blev förvånad över hur mycket planering, arbete och moderna produktionsmetoder som låg bakom Stalas produkter. I sitt tidigare arbete som sömmerska hade hon vant sig vid att hantera olika sorters material, och därför var olika material också ett naturligt val när det kom till köksplaneringen.

Skåpluckorna i trä ger ett varmt allmänintryck och i samklang med de rostfria bänkskivorna och vitvarorna skapas en elegant helhet. Skåpluckorna är noga genomtänkta – till överskåpen valdes luckor med stående faner medan underskåpens luckor fick liggande faner. Även köksbelysningen har ägnats extra omsorg. En indirekt belysning ovanpå skåpraden ger en känsla av rymd åt hela rummet. Belysning har dragits in även i hörnskåpet, vilket ökar användbarheten.

Product_feel_K_Seven_StalaTex_Clay_Kartore_13.jpg

Familjen Karjalainens vänner har berömt den moderna diskbänken och hela köket.

Se en presentationsvideo om träköket

Läs mer:

> Stalatex tar rostfritt stål in i en helt ny era 

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife