Stala först i världen med mönstrade rostfria ytor

Får vi presentera StalaTex™ - ett unikt material med design av Harri Koskinen

Stala lanserar ett unikt material, StalaTex™, som lyfter arbetsytorna i köket till en helt ny nivå. StalaTex™ kombinerar det rostfria stålets oslagbara egenskaper med vackra, inredningsmässiga texturer. Ett välbekant och tryggt material visar sig i ett nytt slags, varmare ljus och bjuder in livet till köket.

Stala Seven diskbänk och köksö av unikt StalaTex-materia
Bänkskiva och diskbänk i det nya materialet StalaTex

StalaTex™ är ett material, vars användning endast begränsas av fantasin. StalaTex-mönstren har olika nyanser, som gör att utseendet varierar lite beroende på ljuset och de omgivande materialen. I en bänkskiva ser mönstret lite annorlunda ut än i till exempel en väggpanel.

En rostfri yta som gömmer undan repor

Det rostfria stålets oslagbara egenskaper såsom hygien, miljövänlighet och värmetålighet går nu att få i ett ännu mer attraktivt utförande. StalaTex-mönstren gömmer nämligen undan repor och fläckar och gör dem svårare att urskilja.

StalaTex mönster Löv i en heltäckande rostfri Seven-diskbänk
StalaTex-mönstret Löv passar klassiska köksstilar

StalaTex finns till alla Seven-seriens bänkskivor och diskbänkar samt till väggpaneler och täcksidor. De unika StalaTex-produkterna tillverkas enligt måttbeställning på fabriken i finska Lahtis. Det första StalaTex-sortimentet har skapats av designern Harri Koskinen. Sortimentet omfattar åtta mönster, som överförs till ytan av det rostfria stålet med hjälp av modern och miljövänlig laserteknik.


Med Designer planerar du enkelt dina StalaTex-produkter

Samtidigt med det nya materialet har även Stalas lättanvända planeringsprogram, Stala Designer, genomgått en förbättring. Med hjälp av Designer kan vem som helst planera sin egen bänkskiva, diskbänk eller väggpanel. Programmet hjälper dig att ta fram en måttskiss, en produktkod och ett pris på den planerade helheten.

Förbättrat Stala Designer planeringsprogram
Stala*Designer är ett lättanvänt planeringsprogram med ny look

För dig som söker efter inspiration finns nu en visualisator tillagd till programmet. Den hjälper dig att jämföra hur StalaTex-mönstren ser ut i 3D-vy tillsammans med skåpluckor i olika färg. Även väggpanelen mellan över- och underskåpen går att planera med hjälp av visualisatorn.

Läs mer och titta på exempelbilder >

Testa den nya versionen av planeringsprogrammet Designer >

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife