Stala har tilldelats utmärkelsen Red Dot Award: Product Design 2023 för sina StalaTex-mönstrade ytor i rostfritt stål

Stala har fått en utmärkelse inom priskategorin Red Dot Award: Product Design 2023 för sina senaste kollektioner av mönstrat, rostfritt stål – Trace av Gert Wingårdh och Grid av Matti Klenell. Den internationella juryn beviljar denna eftertraktade kvalitetsstämpel endast till produkter som uppvisar en enastående hög kvalitet på designen.

Uutisen_kuvat_800px4.jpg

Företag och formgivningsstudior från hela världen har fått sina verk professionellt bedömda av de internationella experterna i Red Dot-juryn, som undersökte ett stort antal produkter inom ramen för tävlingen. I en utvärderingsprocess som sträckte sig över flera dagar utsattes tävlingsbidragen för en grundlig genomgång och värdering när det gäller kvaliteten på designen och graden av innovation. Det faktum att Stala kom ut som vinnare bland denna starka grupp med deltagare vittnar om den extraordinära kvaliteten hos StalaTex, Stalas mönstrade ytor i rostfritt stål.

De bästa produkterna hedras varje år med priset Red Dot Award: Product Design

Under 2023 lämnades tävlingsbidrag in i 51 olika tävlingskategorier. Bidragen utvärderades av en jury bestående av 43 medlemmar. Juryn landade i sina beslut utifrån principerna för god design samt genom att beakta deras sociokulturella karaktär, specifika tekniska fokusområde och designmässiga expertis. Det är värt att notera att produkterna inte konkurrerade med varandra utan bedömdes utifrån sina individuella meriter.

Årets bidrag kom från 60 länder. Hur olika produkterna än må vara, håller de alla exceptionellt hög kvalitet när det gäller designen, vilket nu också har bekräftats av en internationellt respekterad och oberoende expertpanel.

”Det är första gången som Stala tar emot ett så prestigefyllt designpris som Red Dot Award: Product Design, vilket gör det hela extra värdefullt för oss,” säger Stalas vd Pasi Härkönen. ”Jag är mycket stolt över hela vårt team som gjort detta anmärkningsvärda erkännande möjligt. Det är en fin framgång för Stala som korrelerar med vår designfilosofi och ger ett kvitto på vårt engagemang och hårda arbete. Jag är säker på att det kommer att öka vår internationella synlighet och öka intresset för hållbar design.”

RedDot_winner

StalaTex är en laserskarp teknik som revolutionerar användningen av rostfritt stål

StalaTex ger stålet mjukhet. Det utgörs av en lasermönstrad kollektion i rostfritt stål, designad att hålla för livet. StalaTex-mönstren nöts inte ens i hårt bruk och mönstren döljer smuts och skråmor på ytan så de blir mindre synliga. Prisvinnande StalaTex är ett mer hållbart, mönstrat rostfritt stål.

De Red Dot-vinnande kollektionerna Trace och Grid består av 15 olika mönster. Trace-kollektionen har planerats tillsammans med Gert Wingårdh medan Grid-kollektionen tagits fram i samarbete med Matti Klenell – båda ytterst välrenommerade svenska designers och arkitekter.

Bilder: https://bit.ly/RedDotAwardWinnerStalaTex

Ytterligare information

Pasi Härkönen, vd, Stala Oy, tel. +358 40 093 4119, pasi.harkonen@stala.com

Anne Kanervo, marknads- och kommunikationschef, Stala Oy, tel. +358 40 652 6165, anne.kanervo@stala.com

Om Stala

Stala Oy Är ett finländskt företag som designar, tillverkar och marknadsför innovativa lösningar för funktionella hemmiljöer. Vår kärnkompetens ligger i att kombinera rostfritt stål med skandinavisk design och funktionalitet. I vår fabrik i Lahtis tillverkar vi produkter märkta med Nyckelflaggan och Design from Finland. Våra lasermönstrade StalaTex™-ytor i rostfritt stål har belönats med de internationellt erkända utmärkelserna Green GOOD DESIGN Award och Red Dot Award: Product Design. Från september 2020 ingår Stala som en del i Kovinoplastika Lož Group. www.stala.se

Om Red Dot Design Award

För att på ett professionellt sätt uppmärksamma mångsidigheten inom design och formgivning som område delas designpriset Red Dot Design Award upp i de tre olika disciplinerna Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design samt Red Dot Award: Design Concept. Med mer än 20 000 bidrag är Red Dot Award en av världens största designtävlingar. Den första gången juryn samlades för att utvärdera samtidens bästa design var 1955. På 1990-talet utvecklade Red Dots vd, professor dr. Peter Zec, utmärkelsens namn och varumärke. Ända sedan dess har den eftertraktade utmärkelsen ”Red Dot” varit en internationellt högaktad kvalitetsstämpel för enastående design. Prisvinnarna presenteras i årsböcker, museer samt online. www.red-dot.de

 

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife