Stala lanserar Stala ONE – klimatreducerade diskhoar i rostfritt stål

Stala presenterar Stala ONE - diskhoarna i rostfritt stål som är klimatreducerade. Den nya kollektionen som både är hållbar och funktionell består av innovativa produkter i stilren design.

ONE-news-800px.jpg

Finska designföretaget Stala som är kända för bland annat diskbänkar i rostfritt stål och designkollektioner av formgivare och arkitekter som Matti Klenell, Gert Wingårdh och Harri Koskinen, lanserar nu Stala ONE, en kollektion som kännetecknas av stilren skandinavisk design som kombinerar funktion och minimalism. Varje detalj återspeglar en tidlös estetik och användarvänlig design. Det stilrena, hållbara materialet och de innovativa funktionerna gör den till en perfekt produkt för både moderna och traditionella kök.

Stala ONE kollektionen innehåller diskhoar i 16 olika utföranden, samtliga i rostfritt stål, tillverkade i Finland. Diskhoarna kommer i olika bredd och både som enkel diskho och med dubbel-hoar. 

Diskhon yta har ett unikt dynamiskt mönster skapat med Stalas prisvinnande laserteknik. Den nya dimensioneringen av ONE diskbänksfamiljen optimerar utnyttjandet av utrymme för både diskbänkar och arbetsyta, tillsammans med en noggrant raffinerad visuell framtoning. Ytan i rostfritt stål är nu matt, vilket ger en perfekt matchning med andra köksmöbler och apparater. Den helt nya Flow-silningen förbättrar både funktionalitet och den visuella framtoningen.

Stalas miljöarbete innebär ett stort fokus på tillverkningsprocessen av Stala ONE, vilket bland annat resulterar i:

  • 70 % minskad energiförbrukning under tillverkningsprocessen*
  • 75 % minskad vattenanvändning under tillverkningsprocessen*
  • 25 % mindre mängd rostfritt stål i huvudkomponenterna*
  • 100 % plastfria produkter och förpackningsmaterial som är återvinningsbara
  • 100 % förnybar vindenergi som används under tillverkningsprocessen

*Ett exempel i jämförelse med tidigare Stala produkt.

ONE-news-800px2.jpg

Stala har fått utmärkelsen ”The South Pole Funding Climate Action Label” för ONE kollektionen med diskhoar i rostfritt stål

"Vi samarbetar med det globala klimatföretaget South Pole för att validera våra uppsatta mål för minskade växthusgasutsläpp, där vi också är med och finansierar klimatåtgärder, proportionellt mot koldioxidavtrycket för ONE-kollektionen. Vi är mycket stolta över utmärkelsen", säger Pasi Härkönen, vd Stala.

ONE_Climate-label_800px.jpg

Stala ONE kan se ut som en vanlig diskho, men det ligger flera faktorer bakom designen för att kunna reducera klimatavtrycket.

Enkel montering

Med Stalas hybridmonteringsmetod erbjuder de ett banbrytande användarvänligt tillvägagångssätt för montering ovanifrån eller infällt. Denna innovativa, patentsökta metod eliminerar behovet av att göra jack i skåp (cabinet notching), vilket också resulterar i minskade VOC-utsläpp, tidsbesparingar och förbättrad ergonomisk installation. Stala säkerställer att man med ONE får en snabb och enkel installationsprocess.

ONE-news-800px3.jpg

Hållbara accessoarer

Stala erbjuder även ett urval av hållbara tillbehör, som t.ex diskställ, ”drip-dray”-underlägg för disk och skärbrädor, där de har gjort noggranna materialval med hållbarhet och återvinning i åtanke. Produkterna inkluderar material som återvunna pappersbaserade kompositer, certifierad ek och förnybart baserade kompositmaterial.

"Vi prioriterar behov och bekvämlighet och med ett engagemang för användarvänlig design säkerställer vi att alla delar i diskhoarna förhöjer upplevelsen i köket", säger Jari Peltonen, Kategorichef Stala.

One_news_800px4.jpg

Stala ONE lanseras den 16 november 2023 och kan köpas från Stalas återförsäljarnätverk i Sverige samt i Stalas webbshop. 

Högupplösta pressbilder finns här. 

Utforska STALA ONE-produkter här.

Se lanseringsvideon online på engelska här.

För mer information vänligen kontakta:
Pasi Härkönen, VD
E-post: pasi.harkonen@stala.com
Tel. +358 40 0934 119

Anne Kanervo, marknads- och kommunikationschef
E-post: anne.kanervo@stala.com
Tel. +358 40 652 6165

Om Stala
Stala Oy är ett skandinaviskt designföretag som formger, tillverkar och marknadsför innovativa lösningar för funktionella hem. Vår kärnkompetens ligger i att kombinera rostfritt stål, skandinavisk design och funktionalitet. På vår fabrik i Lahtis tillverkar vi produkter märkta med Nyckelflaggan och Design from Finland. De mönstrade, rostfria StalaTex™-ytorna har belönats med de internationellt erkända priserna Red Dot Award: Product Design 2023, Green GOOD DESIGN 2021 Award och Creative Communication Award 2023. Från och med september 2020 ingår Stala i Kovinoplastika Lož Group.
www.stala.se

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife