Stala på Milano Design Week den 17–23/4 2023

Stala kommer att medverka på designveckan i Milano, i Habitarematerials monter. Habitarematerials presenterar sig på designveckan den 17–23/4 2023 i samband med att Salone del Mobile, den viktigaste mässhändelsen inom formgivningsbranschen, går av stapeln parallellt med eventen kring Fuorisalone. Tillsammans lockar dessa event besökare från hela designvärlden till staden. Det blir ett unikt möte mellan den internationella designpubliken och materialtillverkare från Finland.

Milano_Habitare_kuvitus_NEWS_800px4.jpg

Habitarematerials-utställningen visas i Milano som en del av Alcovas utställningskoncept med Joseph Griman och Valentina Ciuffin som curatorer. Detta har under senare år varit ett av Milano Design Weeks mest fascinerande och uppmärksammade evenemang, som samlar de stora namnen inom designvärlden. För första gången tar nu Finlands största möbel-, design- och inredningsevent Habitare sin egen utställning till ett internationellt evenemang.

”Habitarematerials är ett materialbibliotek inom räckhåll för alla. Du kan känna, prova och skapa nytt. På utställningen är besökarna fria att gå igenom olika material och finna sin egen smak genom att testa olika kombinationer av ytor och kulörer. Materialen är utställda på ett tilltalande sätt och bakom produktmodellerna finns uppgifter som går att fota och ta med sig för framtida beställning”, säger Jussi Laine och Maria Klemetti Laine från arkitektfirman NEMO.

”I materialutbudet på Milanoutställningen betonas uppfinningsrikedomen och bland materialen bjuder man särskilt med organisationer som arbetar oberoende med materialforskning samt utbildningar. Finskheten kommer fram i en ansvarsfull och hållbar materialproduktion. Företagen som deltar har förbundit sig till att verka på ett ansvarsfullt sätt”, tillägger de.

Milano_Habitare_kuvitus_NEWS_800px5.jpg

I utställningen deltar 14 finländska företag. Utöver Stala medverkar Cover Story, CWP Oy, Durat, Johanna Gullichsen, Kärävä, Nordic Copper, Novo Wood, Pihlgren&Ritola, Sera Helsinki, Luonnon Betoni, Laatupaneeli, Tulikivi och VM-Carpet.

Denna även internationellt sett unika utställning ger de finländska företagen en unik plattform från vilken de kan ta sig in i medvetandet hos internationella designers och profilera sig internationellt. Designveckan i Milano och den samtidiga möbelmässan Salone del Mobile utgör den viktigaste händelsen inom branschen och här sammanstrålar ledande trendsetters från hela världen.

Möt Stala på Milan Design Week

Om du besöker Milan Design Week vill vi gärna träffa dig på Alcova. Vänligen lämna dina kontaktuppgifter här så att vi kan kontakta dig för att boka ett möte.

Ytterligare uppgifter

Anne Kanervo, marknads- och kommunikationsdirektör, Stala Oy, tel. +358 40 652 6165, anne.kanervo@stala.com

 

Stala är ett finländskt designföretag som producerar innovativa lösningar för funktionella utrymmen i hemmet. Vår kärnkompetens ligger i att kombinera rostfritt stål med finsk design och funktionalitet. På vår fabrik i Lahtis tillverkar vi produkter märkta med Nyckelflaggan och med Design from Finland. Stala Oy ingår sedan 2020 i Kovinoplastika Lož Group. www.stala.se

Habitarematerials visas i Milano som en del i Alcovas utställningshelhet den 17–23/4 2023. Alcova, som utgör en del av Fuorisalone-evenemangets program, arrangeras årligen vid samma tidpunkt som Salone del Mobile-mässan och visar upp framtidskoncept inom boende och design. Mässan Salone del Mobile går av stapeln parallellt med evenemangen kring Fuorisalone, som arrangeras på olika håll i staden. Tillsammans bygger de upp eventet Milano Design Week. Alcova, vars skådeplats växlar från år till år, arrangeras i år på Ex Macello – ett före detta grossisthandlartorg nära Porta Vittoria. Finlands största möbel-, design- och inredningsevent Habitare arrangeras i Helsingfors Mässcentrum den 13–17/9 2023.

www.habitare.com | www.alcova.xyz | @habitareFair @habitarematerials @architectsnemo |

#habitarematerials #habitare2023

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife