Stala vinner Creative Communication Award 2023 för innovativa lanseringen av StalaTex

Stala har hedrats med Creative Communication Award 2023 för sitt exceptionella användande av innovativa teknologier och online-upplevelser under lanseringen av StalaTex. Denna prestigefyllda utmärkelse tilldelades i två kategorier, inklusive Onlineupplevelser, Online Media och Reklam - Innovativa teknologier (VR och andra).

C2A_news_800x400px.jpg

Creative Communication Award hyllar de mest framstående kampanjerna, kreativa lösningarna och idéerna inom kommunikationsdesign, reklam och digitala medier. I år utmärkte sig Stala bland mängden, och C2A-vinnarna valdes av en framstående internationell jury som belyser deras exceptionella talang.

Detta markerar den andra gången 2023 som StalaTex har blivit erkänt. Den första utmärkelsen var Red Dot Award: Product Design 2023, en eftertraktad kvalitetsstämpel för produkter med enastående högkvalitativ design.

StalaTex-lanseringen

Under 2022 lanserade Stala två mönstrade rostfria stålkollektioner - Trace av Gert Wingårdh och Grid av Matti Klenell. Lanseringen kännetecknades av en banbrytande innovation: skapandet av en helt ny virtuell verklighetsupplevelse, StalaVerse, som slutligen integrerades med verkligheten. Denna innovation har nu tjänat Stala erkännande med Creative Communication Award. Den internationella juryn erkände också de online-upplevelser som StalaTex-lanseringen erbjöd.

Denna prisbelönta lansering var resultatet av samarbete med flera partners. Virtuell verklighet utvecklades i samarbete med det finska högteknologiska företaget Movya Oy. Den kreativa konceptet skapades tillsammans med den svenska arkitektfirman Wingårdhs, och den kreativa konsultationen togs fram av Matti Klenell, en framstående svensk designer.

Hyllning till det bästa inom kreativ kommunikation

Under 2023 granskades bidrag i 18 tävlingskategorier och 90 underkategorier av en panel bestående av 43 jurymedlemmar. Juryn bestod av yrkespersoner inom den kreativa branschen, inklusive konst- och kreativa direktörer, kuratorer, förläggare och andra inflytelserika personer inom fälte.

Pasi Härkönen, VD för Stala, uttryckte sin stolthet över företagets prestation. "Detta är första gången som Stala har mottagit kommunikationsutmärkelser, och att få en sådan anmärkningsvärd erkännande är mycket speciellt för oss. Jag är så stolt över vårt team som gjorde detta möjligt. Denna prestation differentierar vår varumärke, validerar vårt passionerade och hårda arbete, och fungerar som ett tredjepartsintyg för vår verksamhet. Jag är övertygad om att det kommer att öka vår internationella synlighet och generera intresse för vår kreativa design."

StalaTex: En revolutionerande rostfritt stål

StalaTex är en laserskarp teknik som omdefinierar användningen av rostfritt stål. Den tillför en touch av mjukhet till stålet och utgör en laser-mönstrad rostfri stålkollektion designad för att hålla en livstid. StalaTex-mönstren förblir motståndskraftiga även vid intensiv användning och minskar synligheten av repor och smuts på ytan. Denna prisbelönta produkt är känd för sin hållbarhet och innovativa tillvägagångssätt för mönstring av rostfritt stål.

Video: Online lanseringsevenemang från virtuell verklighet

Mer information

Pasi Härkönen, VD, Stala Oy, tel. +358 40 093 4119, pasi.harkonen@stala.com

Anne Kanervo, marknads- och kommunikationschef, Stala Oy, tel. +358 40 652 6165, anne.kanervo@stala.com

Om Stala

Stala Oy är ett finskt designföretag som designar, tillverkar och marknadsför innovativa lösningar för funktionella hemutrymmen. Vår kärnkompetens är att kombinera rostfritt stål, skandinavisk design och praktiskhet. I vår fabrik i Lahti tillverkar vi produkter som har Nyckelflagg- och Design för Finland-märken. De mönstrade StalaTex™ rostfria stålytorna har tilldelats det internationellt erkända Green GOOD DESIGN Award, Red Dot Award: Product Design och Creative Communication Award. Sedan september 2020 är Stala en del av Kovinoplastika Lož Group. www.stala.se

Om Creative Communication Award (C2A)

Creative Communication Award:s uppdrag är att främja kreativitet, excellens och enastående idéer inom kommunikationsdesign, reklam och digitala medier.

C2A är ett internationellt prisprogram och en plattform för kommunikationsdesigners, byråer, grafiska designers, frilansare, digitala mediedesigners och den globala kreativa gemenskapen. De mest utmärkta kampanjerna, kreativa lösningarna och idéerna väljs ut och belönas av den välrenommerade internationella C2A-juryn.

C2A skapades av Farmani Group som systerinitiativ till IDA International Design Awards. www.c2award.com

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife