Baka tårta till mamma utan kaos i köket?

Jodå, det går – här kommer Stalas recept på vårens lättaste men godaste tårta!

Egenhändigt gjorda presenter och kort hör till morsdagsmorgonens klassiker. Men det som smälter modershjärtats allra innersta skrymslen är när barnen bakar – eller snarare sätter ihop – tårtan själva. Denna skojiga, enkla och goda tårta på burk kan även bakas med små fingrar och det bästa av allt är att den är rolig att göra!

Barnen bakar morsdagstårta i köket

Som tårtbotten kan en enkel rulltårtbotten användas. Och den här gången gör det ingenting om den råkar spricka – den ska ändå delas upp i lagom stora bitar. En färdig tårtbotten från affären fungerar alldeles utmärkt. Sedan är det bara att sätta ihop det hela! Använd all din kreativitet och lägg i både dina egna och mammas favoritfyllningar i burken. Om du vill kan du göra egna tårtor med olika fyllningar till alla i familjen.

Tårta på burk är en smidig lösning även då du vill uppvakta mamma med morsdagsfrukost på säng. Burktårtan är dessutom enkel att bjuda på och ta med på sommarens alla picknickutflykter!

Skärbräda och tillbehör för bakning

Du behöver:
1.    Fina glasburkar (med lock)
2.    Många bra idéer
3.    En sockerkaks- eller rulltårtbotten (se receptet)
4.    Olika fyllningar (t ex maränger, riven choklad, kolasås, bär, choklad- eller kolagodis, kvarg, vispgrädde eller glass)
5.    En sked
 
Bryt bitar av tårtbottnen. Bygg upp tårtan snyggt i våning på våning. Tårtan är färdig att serveras genast.
 
Gör först en chokladrulltårtbotten:
4 ägg
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl potatis- eller majsmjöl
½ dl kakaopulver
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker så det blir som ett skum. Blanda alla de torra ingredienserna med varandra och rör ner blandningen lite i taget i smeten. Häll sedan ut smeten på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 200 – 225 grader i cirka 8 – 10 minuter. Vält över tårtbottnen på ett sockrat bakplåtspapper. Lossa försiktigt bakplåtspappret som ligger ovanpå.

Morsdagstårta på burk – så enkel att ett barn kan baka den

När bottnen har svalnat en stund, bryt av en bit som passar till burkens botten. Lägg på en sked med vaniljkvarg, ett par hallon, krossade maränger och riven, mörk choklad. Häll på en skvätt kolasås. Upprepa med nya lager tills burken är fylld. Lägg några hallon överst och dekorera med exempelvis ett blad citronmeliss. Servera och njut!

Egenhändigt gjorda tårtar och kort hör till morsdagen

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife