En webbkaka är en liten textfil som sparas på din enhet när du besöker en hemsida. Filen innehåller en liten mängd information, som internetservern kan läsa när du nästa gång besöker samma sida.

Vi använder webbkakor för att göra vår sida så användarvänlig som möjligt och för att kunna erbjuda dig information och service efter dina egna behov. Med hjälp av webbkakor försäkrar vi oss om att du inte ska behöva fylla i samma uppgifter varje gång du besöker vår sida. Webbkakorna förhöjer även användarupplevelsen av sidorna. De snabbar på formulärhanteringen och beställningsflödet samt hjälper dig att hitta specifika produkter och tjänster snabbare.

Webbkakorna hjälper även oss att samla in information i syfte att optimera visningen av reklam och webbtjänster på våra sidor. Vi använder inte informationen för att identifiera enskilda kunder, dess enda syfte är att hjälpa oss kartlägga hur sidorna används genom indirekt användarinformation. Med denna teknik kan vi producera reklam och/eller visa information om specialerbjudanden och tjänster, vars innehåll baseras på resultaten från besökaranalyserna.

Vi kan även använda oss av reklamföretag som hjälper oss anpassa internetutbudet och webbsidan och göra den intressantare. Därför sparar vi även webbkakor från samarbetspartners på din enhet när du besöker vår sida. Det rör sig om tillfälliga eller permanenta webbkakor, som raderas efter en utsatt tid. Webbkakornas innehåll kan vara relaterad till de produkter eller tjänster du tittat på. Några av våra reklamsamarbetspartners samlar även information om vilka sidor du besökt tidigare eller vilka produkter och tjänster du visat intresse för innan. Vår reklamsamarbetspartner kan producera reklam som så långt som möjligt anpassas efter det du som kund varit intresserad av tidigare.

På vår hemsida kan även omdirigeringsteknik förekomma. Dess syfte är att hjälpa oss att göra vårt webbutbud intressantare. Med omdirigeringstekniken kan vi erbjuda den som besökt våra sidor och varit intresserad av våra produkter och tjänster personligt anpassat innehåll och/eller reklam.

Webbkakorna skadar varken besökarens enheter eller filer. Vi följer de gällande dataskyddsbestämmelserna och använder ändamålsenliga tekniska metoder för att bevara våra kunders dataintegritet på vår hemsida.

Att tillåta användningen av webbkakor är ingen förutsättning för att du ska kunna använda dig av våra sidor. Men vi vill betona att funktionerna på våra webbsidor och i våra tjänster begränsas om du inte tillåter användningen av kakor.

Hur kan jag stänga av webbkakor i min webbläsare?

Du kan ändra inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter webbkakor. I webbläsarens meny finns oftast anvisningar för hur du hindrar nya webbkakor från att sparas på din enhet och hur du raderar eller avaktiverar webbkakor, som redan sparats.

Stala på sociala media

#stainlessforlife