Bomässan i Tusby 2020 – mässnapp och de snyggaste objekten

Inredningstrenden japandi, det vill säga en renlinjig skandinavisk stil kryddad med japansk minimalism, går tydligt att se på bomässan i Tusby. Temat på mässan är naturmaterial, hållbara val och ansvarsfullhet. I den här artikeln har vi samlat allt det som nappade bäst på bomässan tillsammans med det vi tyckte var läckrast.

Objekt 7 stenhuset HEVI Lumitiikeri

Stenhuset HEVI Lumitiikeri ger ett ljust och modernt intryck, såväl inifrån som utifrån. Det svarta köket med sina stora köksöar ger hela huset en känsla av lyx. Den stora köksön tillsammans med terrazza-bänkskivorna av marmor, som levererats av Blau Interior och planerats i samarbete med inredningsplaneraren Laura Seppänen, ger hela utrymmet ett uttryck av exklusivitet. Kökets exklusiva utseende kompletteras av en värdig diskho från Stalas Lagom-sortiment. Det imponerande köket i huset Lumitiikeri ståtar på framsidan av tidskriften Deko 7/2020, och det med all rätt.

Asuntomessut-2020-Tuusula-kohde-7-HEVI-kivitalo-Lumitiikeri-julkisivu.jpg
Stenhuset HEVI Lumitiikeri är ett praktfullt arkitektoniskt verk med sina krökta väggar.

Asuntomessut-2020-Tuusula-kohde-7-HEVI-kivitalo-Lumitiikeri-keittio-Stala-LAGOM-50.jpg
Sluttouchen i det läckra, svarta köket utgörs av terrazzo-bänkskivorna och den moderna Lagom-diskhon.

Objekt 13 Designhuset Puro

Designhuset Puro är en representant för den moderna arkitekturen. I sin inredning har Mikko Toppala, ansvarig planerare på Puro, eftersträvat funktionalitet och minimalism. Husets namn Puro betyder att något är rent, avskalat och äkta på italienska.

Det vita köket med jalusiluckor i trä kommer i sin helhet från köksföretaget Keittiömaailma. I paketet ingår en passande, stilenlig och modern Lagom-diskho från Stalas sortiment.

Asuntomessut-2020-Tuusula-kohde-13-Designtalo-Puro-keittio-kivitasolla.jpg
Puro har ett ljust kök, som livas upp av jalusiförsedda luckor i trä. En underlimmad Lagom-diskho pryder bänkskivan av sten som pricken över i.

Asuntomessut-2020-Tuusula-kohde-13-Designtalo-Puro-kodinhoitohuone-Combo-P50-60.jpg
Samma kombination av ljusa träslag och vitt går igen i tvättstugans inredning. Tvätthon är en Stala Combo P50-60-ho i rostfritt.

Objekt 25 Kontio Hill House

Kontio Hill House är ett modernt, samtida stadstimmerhus. Detta tvåvåningshus i timmer andas lyx och elegans. Det naturliga med ett hus av trä visar sig i väggytorna både inne och ute. Väggarnas ljusa ton har med god smak kombinerats med ett mörkt klinkergolv och ett elegant kök i svart. Det svarta köket kröns i sin tur av kranar och handtag i koppar, som går igen i hela huset. En svart, underlimmad kompositho från Stala ger en perfekt touch åt denna linjesköna köksinredning.

Asuntomessut-2020-Tuusula-Kontio-Hill-House-kohde-25_9366.jpg

Asuntomessut-2020-Tuusula-Kontio-Hill-House-kohde-25-musta-komposiittialllas-CEG-50BF.jpg
Det svarta köket med sina underlimmade komposithoar (Stala CEG-50BF) och kopparfärgade kranar och handtag skapar en riktigt slående helhet.

I tvättstugan har man koncentrerat sig på funktionaliteten. Tvättmaskinen och torktumlaren står placerade under den långa bänkskivan i rostfritt. Trots det har man inte glömt de rejält tilltagna förvaringsutrymmena. Den eleganta bänkskivan i rostfritt kompletteras av en stänkpanel, som ger tvättstugan en känsla enhetlighet och elegans.

Asuntomessut-2020-Tuusula-Kontio-Hill-House-kohde-25-terastaso-kodinhoitohuoneessa.jpg
Den långa arbetsbänken i rostfritt ger rejält med plats för klädvård medan stänkpanelen ger en känsla av elegant helhet. Läs mer om Stalas bänkskiva H-Seven och stänkpanelen Panel.

Objekt 30 Jämerä Salmiakki

Jämerä Salmiakki (ung. ”robust saltlakrits” på svenska) är ett hus där färger och material använts på ett modigt sätt. Inredningen utgår från trä och nordisk design. Planeringen har i sin tur koncentrerats kring funktionalitet, stil och bekvämlighet. Nedervåningens dragplåster är utan tvekan köket – ett elegant, svart kök från köksleverantören Keittiömaailma, med en köksö av betong. Den gula Vola-vattenkranen gör ett lekfullt inspel i industriell stil och färgen går igen i kökets belysningsarmatur. Stilen passar utmärkt ihop med en renlinjig Lagom-diskho från Stala.

Asuntomessut-2020-Tuusula-kohde-30-Jamera-Salmiakki-keittio-betonitaso.jpg
Det svarta köket med sin köksö av betong är en fin representant för den industriella stilen. Specialiteter i detta kök är den pigga, gula vattenkranen och belysningsarmaturen samt den nedsänkta spisfläkten som går att fälla upp. Stalas diskho Lagom passar perfekt in i stilen.

Objekt 2A Pikkupolku Retro

Hos Pikkupolku Retro ligger betoningen på ansvarsfullhet. Mellan köket och badrummet sitter en renoverad, återanvänd dörr som suttit på järnvägsbolaget VR:s huvudkontor. Dörren har ritats av Eliel Saarinen. Köket är ett miljövänligt Puustelli Miinus-kök, planerat och framtaget enligt principerna för hållbar utveckling. Köksdesignen kompletteras av tunna bänkskivor i rostfritt, som i sin egenskap av att vara hundra procent återvinningsbara ligger helt i linje med utställningsobjektets principer om ansvarsfullhet. De måttillverkade, rostfria bänkskivorna kommer från Stalas Tailor-made-sortiment.

Asuntomessut-2020-Tuusula-kohde-2-asuntoA-Stala-Tailor-made.jpg
Stalas rostfria Tailor-made-bänkskivor står som representanter för en tunn, modern design.

Tvättstugans bänkskiva utgörs av modernt och ansvarsfullt rostfritt stål, där motivet etsats fast med hjälp av laserteknik. Stalas K-Seven har fått en helt ny look tack vare StalaTex. Motivet får de rostfria ytorna att åldras på ett ännu vackrare sätt och gör att de håller bättre för tidens tand.

Asuntomessut-2020-Tuusula-kohde-2a-Pikkupolku_Retro_kodinhoitohuone.jpg
Tvättstugan har en rostfri, StalaTex-mönstrad bänkskiva med motivet "Lerjord".

LÄS MERA

> Trender på bomässan 2020

> Kökstrender på bomässan 2020

> Tvättstugetrender på bomässan 2020

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife