Kökstrender på bostadsmässan 2023

Köken har varaktigt kommit att bli en del av bostadens vistelseutrymmen. Integrerade vitvaror och frukostskåp skapar rena och öppna ytor. Bland materialen märks marmorliknande ytor av sten och plattor. Färgmässigt håller köken en naturnära och enhetlig ton. Färgvalen växlar mellan grönt, vitt och svart samt ljusa och mörka träslag. Rostfria diskhoar och svarta komposithoar är populära i både kök och tvättstugor. Här följer ett sammandrag av de intressantaste köken på bostadsmässan.

Objekt nr. 12 CABIN HAVSSTRAND

Cabin Havstrand är ett modernt, plastfritt trähus med gott om glasytor på väggarna. I övrigt fokuserar inredningen på naturliga material och återvinningsmaterial.

Kuva 5.jpg

Den fasta inredningen är tagen ur Novarts sortiment. De handtagsfria skåpluckorna går i mossgrönt och som bänkskivor och stänkpaneler används Caesarstone Sand. Köket har en helsvart kompositho av modellen Stala Essent CEG-E50B.

Kuva 4.jpg


Objekt nr. 11 VILLA STEN

Villa Sten följer suterrängtomtens former. På de kompakta kvadratmetrarna har inredningsplanerare Sanna Piitulainen på ett elegant sätt inrymt alla de funktioner som den lilla familjen behöver.

Kuva 3.jpg

Köksön smälter skickligt ihop med trappstegen och i frukostskåpet döljs alla köksmaskiner av mindre modell. Köket är från Norrebro och bänkskivorna från Cosentinos Dekton Neutral Onirika.

Kuva 2.jpg

 

Objekt nr. 15 QUEEN´S STONE

Wienerbergs imponerande tvåvåningshus helt i tegel reser sig stolt över nejden. Huset är i två plan och på tomten står förutom bostadshuset även ett lusthus, som kan utnyttjas som gäststuga. Inredningens mörka färgtema blandar sig fint med den omgivande naturen.

Kuva 8.jpg

Novart-köket har skåpluckor i svart ekfanér och i bänkskivor och stänkpaneler används stenmaterialet Night Mist från Ylämaan Graniitti. Köket har två diskplatser försedda med Stalas rostfria diskhomodeller Max-50 respektive Max-30.

Kuva 9.jpg

Objekt nr. 16 WISDOM HOUSE

Detta Finnlog-hus har en skyddad atriumgård, runt vilken hemmets övriga utrymmen är placerade som i ett U. Intill huvudingången ligger ett kontor planerat enligt den blivande ägarens, terapeuten och författaren Tommy Hellstens önskemål.

Kuva 12.jpg

Det stora och öppna köket och vardagsrummet utgör hemmets hjärta. Vardagsrummets stora skjutdörrar öppnar upp vistelseytorna mot den delvis överdäckade atriumgården och terrassen. Kopparkranarna gör sig fint mot det mörka Noblessa-köket och bänkskivan från Consentino.

Objekt nr. 17 VILLA HAVET

De blivande ägarna till detta robusta stenhus, Tomi-Pekka Lehtonen och Nina Björnström-Lehtonen ville ha ett enplanshus med en ren och ljus planlösning. I anslutning till huvudsovrummet finns en klädkammare och ett badrum. Huset har dessutom ett rum för familjens son samt ett trimningsrum för familjens hundar. I en sidobyggnad finns plats för deras vuxna dotter när hon kommer på besök.

Kuva 13.jpg

Det svartvita Noblessa-köket med sin bänkskiva från Tulikivi utgör en imponerande kombination. Havsutsikten kommer till sin rätt i de öppna utrymmena.

Objekt nr. 19 KUNINGATTARENHELMI

Finlamellis hus Kuningattarenhelmi (drottningens pärla) är en modern villa byggd i grantimmer. Det havsnära läget har tagits med som en del i den skandinaviska och moderna interiören, som planerats av Dima Latvalahti.

Kuva 19.jpg

I kökets materialval kommer Novarts naturinspirerade inredning Nordic Natures till sin rätt. Hela upplägget tar hänsyn till barnfamiljens behov, till exempel i form av ett smidigt frukostskåp. I köksön sitter en Stala Combo CEG-50BF-ho.

Kuva 20.jpg

 

Objekt nr. 21 KARPALO

Karpalo är ett tvåvåningshus från Jetta-Talo, lugnt beläget i utkanten av mässområdet, nära skogen.

Kuva 23.jpg

Bland alla ljusa och träfärgade kök är de lysande, vackra färgerna i huset Karpalo något extra. Fast inredning från Noblessa.

Objekt nr. 23 LINNATUULI

Planlösningen i Jukkatalos hus Linnatuuli är funktionell och mångsidig. Den fristående bastubyggnaden och det mörka tvåvåningshuset med sin havsutsikt bildar en elegant kombo.

Kuva 25.jpg

I kökets färgrymd har naturen fått spela en roll, skåpluckorna från Novart är av modellen Kaarna (bark). Stenbänkskivan från Ylämaan Graniitti bidrar med enkelhet i vardagen och den upphöjda köksön ger köket ett eget lugn

Kuva 26.jpg

Kuva 27.jpg

 

Objekt nr. 10 VILLA KUNINGATAR

Villa Kuningatar från Jämerä Kivitalot lever upp till sitt namn, som på svenska betyder ”drottning”. Genom de stora fönstren öppnar sig en utsikt över altanen och poolen och vidare ut mot havet.

Kuva 1.jpeg

Det ljusa Poggenpohl-köket utgör en del av vistelseutrymmet. Köket pryds av rostfria bänkskivor från Stalas Tailor-made-sortiment.

 

Objekt nr. 24 LILLA HYGGE

Dekotalos hus Lilla Hygge är ett tvåvåningshus med barnens rum och familjens arbetsutrymmen i nedervåningen. På övervåningen finns ljusa och öppna utrymmen för umgänge och avslappning. Dessutom en bastu och takterrass med bubbelpool.

Kuva 30.jpg

Från Noblessa-köket i övervåningen har man en fantastisk utsikt.

 

Objekt nr. 25 VILLA KUNGEN

Villa Kungen från Designtalot är byggd i trä och inhyser en rymlig planlösning med effektivt utnyttjade kvadratmetrar. Huset, som ligger insprängt i klipplandskapet, är modernt och lättanvänt. Det är ritat för far och son och bär Dima Latvalahtis signum.

Kuva 31.jpg

Det öppna köket går i mörka färgtoner med melaminluckor i nyansen förkolnat trä. Stalas svarta diskho Combo CEG51-57B fördjupar färgupplevelsen ytterligare. Fin kontrast uppnås med hjälp av bänkskivan från Ylämaan Graniitti och den ljusa inredningen i frukostskåpet. Köket kommer från Novarts sortiment.

Kuva 32.jpg

Text: Maija-Riitta Mustonen, inredningsplanerare och -journalist

Bilder: Maija-Riitta Mustonen samt tillverkarna

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife