Trendrapport från Stockholm Furniture & Light-mässan

Inredningar och möblemang spelar upp färgernas symfoni

Stockholm Furniture & Light Fair är en mässa som arrangeras i februari varje år i Stockholm. Hit kommer alla inredningsproffs med självaktning för att nätverka och ta del av de senaste branschnyheterna. Stala deltog i en seminariekryssning, som arrangerades av inredningsreportrarnas förening i Finland, och besökte naturligtvis även mässan för att få en fläkt av de nya vindarna.

Vi blev positivt överraskade av det modiga bruket av färger – även om mässan i sig var mera av en fackmässa och en del av inredningen riktade sig till den offentliga sektorn. Vi kunde inte låta bli att tänka på hur mycket trevligare det skulle vara att besöka ett sjukhus eller en myndighet med färgglad inredning.

Sthlm-fair-purple-chair-burgundy-sofa.jpg

Sthlm-fair-yellow-wall-purple-chairs.jpg


Mjuka pastelltoner och rundade former

På mässan såg vi en hel del pastellfärger, antingen i kombination med varandra eller tillsammans med starkare färgnyanser. Formerna på inredningsdetaljerna var betydligt mjukare, till och med bulliga jämfört med tidigare år.

Sthlm-fair-pastel-round-chairs.jpg

Sthlm-fair-rosa-chair-mauve-wall.jpg

Sthlm-fair-living-room-round-shapes.jpg

 


Orangerött med dramatiska effekter

Materias monter höll stilen även detta år. I en monter präglad av djungeltema kryddades de vackra möblerna med mörka detaljer.

Det var också tydligt att de röda och orangea nyanserna blivit både starkare och klarare jämfört med förra året, då nyanser av ”strumpbyxor och inälvor” var kraftigt representerade.

Sthlm-fair-Materia-colorful-stand.jpg

Sthlm-fair-Materia-jungle-theme.jpg


Fortsatt starkt naturtema

Blommor, växter och djur var rikt representerade i montrarnas tapeter, dukningar och ornamentering. Trenden med färggranna, översvallande blombuketter och nedtonade gräsmönster visar inga tecken på att avta.

Sthlm-fair-garden-party-green-wall.jpg

Sthlm-fair-jungle-parrot-wallpaper.jpg

Sthlm-fair-pale-pink-sofa-flowers.jpg

Sthlm-fair-wooden-chairs-flower-decorations.jpg


Terrazzo-stilens popularitet breddas från plattor och bänkytor till möblemanget

Terrazzo-stilen, som så länge varit på modet, gick igen på mässan i en del av möblemanget. Färguttrycket var denna gång ganska dämpat – mest syntes svartvitt och nyanser i naturnära färger.

Sthlm-fair-terazzo-ponies-black-and-white.jpg

Sthlm-fair-terrazzo-black-white.jpg

 


Ljusa träfärger för nordisk smak

Det fanns också en del elegans av den enklare sorten, riktad till skandinaver som gillar striktare uttrycksformer. Ljust trä syntes definitivt i större utsträckning än mörka nyanser, så det blir intressant att se vilka nyanser som kommer att visas på mässan i Milano i år!

Sthlm-fair-pink-wall-wooden-cabinet.jpg

Sthlm-fair-String-shelves-light-wood.jpg

Sthlm-fair-Vieser-stand-dry-flower-bouquet.jpgSthlm-fair-wooden-shelves.jpgSthlm-fair-natural-materials-collage.jpg

 

 

Vågar jag göra lite modigare val?

Om grälla färger inte är ”din grej”, kan det ändå löna sig att fundera över hur det skulle kunna gå att få in lite mer stämning och färg i våra svenska hem. Vid nästa renovering utmanar vi dig därför att av två olika alternativ välja det mer vågade.

Till exempel kan väggkaklet mellan över- och underskåpen, en färggrann soffa eller en tjusig lampa ge stil och karaktär åt rummet. Små inredningsdetaljer är dessutom lätta att byta ut om den egna inredningssmaken förändras under årens gång.

Sthlm-fair-red-armchair.jpgSthlm-fair-wall-tiles-inspiration.jpg

Nästa trendsmäll inom inrednings- och köksbranschen är på gång om ett par månader. Håll därför kontakten och missa inte vår rapportering om de europeiska inrednings- och kökstrenderna från Milano! Vårt team kommer att besöka mässorna Salone del Mobile och Eurocucina och från dessa lovar vi att återkomma med nya hårda fakta och bilder.


Färgglada vårhälsningar,

Stalas marknadsföringsteam
Merja & Sanna

 

Sthlm-fair-yellow-flowers-wooden-table.jpg


LÄS MER

> En snygg köksrenovering i 50-talsanda

> Köksrenovering hos tangokungen Aki Samuli

 

Alla nyheter

Stala på sociala media

#stainlessforlife