FAQ

Här har vi samlat de vanligaste frågorna med tillhörande svar för att du enkelt ska kunna hitta den information du söker. Har du andra frågor eller vill ha mer information om något vänligen kontakta oss via Kontaktuppgifter.

StalaTex

Hur tillverkas StalaTex?

StalaTex-mönstren skapas i ytan av det rostfria stålet med hjälp av speciell laserteknik. Tekniken är helt miljövänlig och tillsatsfri. Vid tillverkningen används inga kemikalier, vilket innebär att StalaTex-ytan är trygg och långlivad.

I vilken omfattning är StalaTex-bänkskivorna eller -diskbänkarna mönstrade?

Bänkskivan är mönstrad i sin helhet, dvs ovanpå, längs fram- och bakkanten samt i ändarna. Diskbänkens diskhoar är inte mönstrade utan består av vanligt, rostfritt stål.

StalaTex-F-Seven-Tunturi-Fjäll-web.jpg

Håller StalaTex-ytan för slitage?

Ytan håller utmärkt för normalt hushållsslitage. StalaTex-produkter kan användas på precis samma sätt som vanliga rostfria ytor (bänkskivor, diskbänkar eller väggpaneler).

Hur ska StalaTex-ytan rengöras?

Den mönstrade ytan rengörs enligt rengöringsanvisningarna för vanliga, rostfria ytor. I vardagsbruk räcker det med ett milt rengöringsmedel. Använd ett starkt basiskt rengöringsmedel om ytan är starkt smutsad av organiska avlagringar. Undvik att använda sura eller frätande rengöringsmedel.

Blir StalaTex-ytan repad?

Den mönstrade ytan repas i samma omfattning som en vanlig yta av rostfritt stål men StalaTex-mönstren är framtagna för att gömma undan repor så att ytan ser ”repfri” ut.

Stala-StalaTex-collection-Harri-Koskinen-web.jpg

Den mönstrade ytan döljer även fläckar och fingeravtryck. De olika mönstren döljer repor och fläckar på lite olika sätt. Även ljusets infallsvinkel och betraktelsevinkeln påverkar hur väl reporna syns i ytan.

Hur skiljer sig StalaTex™ till sina egenskaper från traditionella ytor i rostfritt?

StalaTex™ skiljer sig från vanliga, rostfria ytor genom sitt utseende. Dessutom känns och framstår StalaTex™-ytor som lite varmare jämfört med en traditionell yta av rostfritt stål.

Men StalaTex™-produkterna har samma goda egenskaper som andra, rostfria ytor – dvs de är hygieniska, lätta att rengöra, värmetåliga, långlivade och mekaniskt hållfasta.

Hur har StalaTex-produkterna testats?

Under produktutvecklingen har vi testat bl a korrosionsfasthet, motståndskraft mot kemikalier, hygien, renhållande samt ytans slitagetålighet vid hemmabruk.

Resultaten visade att StalaTex-ytorna till sina egenskaper gick att jämföra med släta, omönstrade, ytor av rostfritt stål.

Vid valet av mönster har vi använt oss av kundtester och därigenom försäkrat oss om att de tilltalar så många konsumentgrupper som möjligt.

Vad har StalaTex-produkterna för garanti?

StalaTex-produkterna levereras med vanlig 24 mån garanti, precis som Stalas övriga produkter.

Stala på sociala media

#stainlessforlife