FAQ

Här har vi samlat de vanligaste frågorna med tillhörande svar för att du enkelt ska kunna hitta den information du söker. Har du andra frågor eller vill ha mer information om något vänligen kontakta oss via Kontaktuppgifter.

Vattenlås

Hur ska vattenlåset installeras?

Installationen av vattenlåset bör utföras av en behörig VVS-/rörmontör. Läs de medföljande installationsanvisningarna noggrant. Kom ihåg att kontrollera att tätningarna sitter som de ska efter installationen och spänn dem efteråt vid behov. Titta gärna efter i Prevex installationsanvisning, där Smartloc-vattenlåsen används.

OBS! Vattenlåsmodellerna varierar beroende på modellen av diskho. Om du behöver noggrannare anvisningar, kontakta vår tekniska support.

Hur rengör man vattenlåset?

Att regelbundet rengöra vattenlåset till diskhon är en god idé, senast då du upptäcker att vattnet rinner långsammare ut ur hon än vanligt. Se videon med rengöringsanvisningar för Smartloc-lås. Kom ihåg att rengöra även bräddavloppet, där organisk smuts kan ansamlas. Skölj och borsta rören rena och fäst dem därefter noga på plats.

Om din diskho har ett äldre vattenlås av Comploc-typ, hittar du skötselanvisningar här.

Var hittar jag reservdelar till mitt vattenlås?

Både vattenlås och de vanligaste reservdelarna till dem finns i välsorterade VVS-butiker. Du hittar även vattenlås och bottensilar som passar till Stalas diskhoar i vår webshop. Vänligen observera att vattenlåsen säljs i paket och att det inte går att beställa enskilda tätningar eller mindre reservdelar.

Stala på sociala media

#stainlessforlife